Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Anton Hadăr, după negocierile cu Guvernul: "Am primit o ofertă mai bună, dar problema rămâne legea salarizării" | Ce se va întâmpla cu greva

Anton Hadăr, după negocierile cu Guvernul: "Am primit o ofertă mai bună, dar problema rămâne legea salarizării" | Ce se va întâmpla cu greva

Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater, a explicat în ce stadiu sunt negocierile cu Guvernul pentru a înceta greva. Iată ce ofertă au primit.

de Claudia Popovici    |    29 Mai 2023   •   21:54

"Am primit o ofertă mai bună. Practic, măsurile pe termen scurt de tranziție acel element numit susținere pentru cariera didactică în educaţie s-a îmbogățit din punct de vedere financiar cu aproape 1.500 de lei.

Adică 2000 de lei pentru prima parte pe 5 iunie, pe care îi poate folosi salariatul unde dorește şi a doua parte încă 2,000 ca primă pentru dezvoltarea carierei.

Asta înseamnă în bani 571 de lei pe lună până la apariţia noi legi a educației. Însă problema spinoasă este legea salarizării pe anul viitor.

Astăzi şi la ministerul Muncii lucrurile au fost în coadă de peste. Domnul ministru nu a avut mandat să ne spună în ce sens putem ajunge la o înțelegere. Noi am fi dorit un element legislativ care să ne ofere încredere că în legea salarizării vom avea certitudinea că vom începe salarizarea cu salariul mediu brut pe economie la asistentul universitar sau profesorul de generală.

Întrucât, din păcate, din legea educației pentru învățământul universitar a dispărut acel articol care reprezintă cauza principală a declanșării grevei.

Dacă oamenii aceștia ne ascultau și nu scoteau din legea educației articolul respectiv, astăzi nu am fi avut grevă. Ne-am fi înțeles cumva. (...)În seara asta nu iese nimeni din grevă", a spus Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Anton Hadăr grevă profesori
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close