Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mircea Geoană, despre ce ar trebui să facă România în contextul crizelor din prezent: "Multe nu merg bine, dar avem ceva prețios"

Mircea Geoană, despre ce ar trebui să facă România în contextul crizelor din prezent: "Multe nu merg bine, dar avem ceva prețios"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a explicat, la Antena 3 CNN, ce ar trebui să facă România în contextul crizelor din prezent și cum ar trebui să acționeze în viitor, astfel încât să-și păstreze securitatea.

Mircea Geoană, despre ce ar trebui să facă România în contextul crizelor din prezent: "Multe nu merg bine, dar avem ceva prețios"
Sursa foto: Facebook | Mircea Geoană
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   23:36

Prezent în platoul Antena 3 CNN, Mircea Geoană a declarat, referitor la securitate, că România nu "a avut niciodată un moment atât de bun".

"În primul rând, trebuie să ne păstrăm cumpătul și luciditatea. România este, probabil, cea mai sigură țară în ceea ce privește securitatea personală, pe stradă, dar și securitatea internațională, prin NATO și prin toată Europa. România nu a avut niciodată în istorie un moment atât de bun.

Să fim relevanți strategic, să fim protejați de NATO, să fim în UE, sunt lucruri pozitive", a spus Mircea Geoană, la Antena 3 CNN. 

Secretarul general adjunct al NATO a subliniat, de asemenea, și aspectele pe care România trebuie să le îmbunătățească, o problemă serioasă fiind emigrarea masivă a tinerilor către străinătate.

Citește și: Mircea Geoană: "Suntem extrem de atenţi la tot ce se întâmplă" | "Nu vedem condiţii pentru o escaladare!"

"Ce este foarte important, cred eu, și o spun ca lider român, este o problemă uriașă, anume dezastrul demografic românesc și emigrarea masivă a tinerilor noști către diaspora.

Atunci când vom lua măsuri, sper eu să aducem cât mai mulți români acasă, dacă vor găsi acasă condiții mai bune. 

Pentru România este important să ținem la această Alianță, să fim siguri că avem liniște pe străzi și când vom face import de forță de muncă să o facem cu cap.

Multe lucruri nu merg bine în România, dar un lucru este prețios, anume acela de a fi în securitate din punct de vedere extern și în liniște în plan intern. Este un lucru extrem de valoros.

Trebuie să fim siguri că păstrăm acest element extern, prin NATO, și acest element intern, printr-o țară care are o anumită coeziune  socială și un anumit tip de abordare comună a lucrurilor care ne stau în față", a încheiat secretarul general adjunct al NATO.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close