Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mircea Geoană: "Suntem extrem de atenţi la tot ce se întâmplă" | "Nu vedem condiţii pentru o escaladare!"

Mircea Geoană: "Suntem extrem de atenţi la tot ce se întâmplă" | "Nu vedem condiţii pentru o escaladare!"

Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă joi la Antena 3 CNN că nu sunt indicii pentru un risc de escaladare la nivel de conflict global.

Mircea Geoană: "Suntem extrem de atenţi la tot ce se întâmplă" | "Nu vedem condiţii pentru o escaladare!"
Sursa foto: Hepta/ Emanuel Titus Iliesi
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   23:05

"În clipa de faţă suntem foarte atenţi la riscul de escaladare, mai degrabă la nivel regional şi credem că şi vizita preşedintelui Biden a făcut foarte mult bine", a spus secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană arată că autorităţile fac un efort de dezescaladare a tensiunilor.

"Evident că spunem partenerilor noştri israelieni şi aliaţi direct cu America că este tot dreptul să îşi apere teritoriul şi să răspundă unui astfel de atac terorist şi barbar, dar în acelaşi timp făcut cu atenţie la victimele civile", precizează oficialul NATO.

"Vedem cum propagandă şi informare şi dezinformare inflamează strada arabă, nu doar din regiune dar şi din Europa şi din Statele Unite", a adăugat el.

"Aş vrea să coborâm puţin temperatura cu privire la o escaladare la nivel şi mai mare. Nu vedem condiţii pentru aşa ceva. Nu există nici interes, nici resurse. În schimb, vedem în continuare elemente de tensiune - război deschis în Ucraina, acest atac deliberat şi cu un calcul foarte precis să deraieze procese mai mari din regiune", a mai spus Mircea Geoană la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea". 

Potrivit lui Mircea Geoană, "e foarte important să ne ajutăm partenerii şi să veghem întotdeauna la dezescaladare şi la evitarea unei amplificări a unui conflict care deja are reverberații importante".

"Pentru noi este foarte important, ca NATO, să fim atenţi ca nimic din ceea ce înseamnă risc la adresa securităţii noastre, de la cabluri submarine, fibră optică, conducte, exporturi de cereale, competiţie cibernetică, competiţie în spaţiu, conflicte regionale de acest gen şi de aceea suntem un factor de stabilizare şi de predictibilitate. Ne uităm cu foarte multă atenţie la ce se întâmplă în Orientul Mijlociu", a mai spus el.

Citeşte şi: Război în Israel. Ziua 13 | Secretarul general al ONU cere încetarea imediată a focului în Gaza

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close