Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Oligarhul Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare

Oligarhul Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare

Oligarhul Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare. Sentința pronunțată joi de Curtea de Apel este definitivă și executorie.

Oligarhul Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare
Sursa foto: Facebook I Ilan Șor
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2023   •   21:45

Deputatul fugar din Republica Moldova Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, în dosarul "Frauda Bancară”, privind furtul miliardului de dolari din sistemul bancar.

"După două zile de dezbateri judiciare, Curtea de Apel a pronunțat decizia în dosarul Șor, care face parte din dosarul Frauda Bancară, prin care Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în sistemul bancar pe termen de 5 ani.

Potrivit deciziei, Ilan Șor urmează să restituie peste 5,2 miliarde de lei”, potrivit comunicatului publicat de procuratura anticorupție.

"Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului și averea lui va fi confiscată. Acest lucru a fost decis astăzi de Curtea de Apel. Acest lucru a fost cerut de noi pentru a se face dreptate poporului.

Citește și: Fost oficial FBI, arestat pentru spălare bani în timp ce lucra pentru un oligarh rus | "Nu există excepții pentru nimeni"

Acest lucru a fost cerut de cetățeni - ca cei care fură să întoarcă banii, iar legea să fie pusă în capul mesei.

Doar așa justiția își poate căpăta legitimitatea, prin decizii legale care pedepsesc hoții și fac dreptate”, a reacționat și președintele republicii Moldova, Maia Sandu.

Ilan Șor a reacționat într-o filmare postată pe Facebook după ce a fost condamnat definitiv.

"Nu am de gând să mă conformez, iar această decizie va fi anulată exact a doua zi după schimbarea actualului regim de către o instanță echidistantă și corectă”, a declarat Ilan Șor.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close