Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Părintele Constantin Necula, despre formula corectă pentru rugăciune: "Dumnezeu ascultă toate rugăciunile pe care le asculţi tu mai întâi"

Părintele Constantin Necula, despre formula corectă pentru rugăciune: "Dumnezeu ascultă toate rugăciunile pe care le asculţi tu mai întâi"

Părintele Constantin Necula a oferit o serie de sfaturi pentru a face diferența între rugăminţi şi rugăciune, dar şi o modalitate de a ne formula corect ruga către Dumnezeu.

Părintele Constantin Necula, despre formula corectă pentru rugăciune: "Dumnezeu ascultă toate rugăciunile pe care le asculţi tu mai întâi"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    24 Dec 2021   •   20:06

Întrebat cum putem formula o rugăciune ca să exprimăm ceea ce ne dorim cu adevărat şi cum ne putem asigura că dorințele noastre au ajuns la sursa Divină, părintele Constantin Necula a spus: 

"Dumnezeu ascultă toate rugăciunile pe care le asculți tu mai întâi. Trebuie să îţi măsori cuvintele şi chiar înaintea lui Dumnezeu. Nu poţi cere chiar orice. Doamne dă-mi nişte sare în borș, cam aşa.

În ultima vreme eu constat că noi avem rugăminţi la Dumnezeu. Dumnezeu nu este instalatorul nostru de serviciu. Există o pildă celebră în care un franciscan, un dominican şi un ortodox se rugau într-o seară şi se taie curentul.

Părintele Constantin Necula, despre formula corectă pentru rugăciune

Franciscanul zice, hai să ne rugăm să vedem cum ne ajută Dumnezeu din punctul ăsta de vedere. A cântat, s-a rugat a adus Slavă lui Dumnezeu o vreme şi nu s-a aprins lumina. Dominicanul a predicat extraordinar şi nu s-a aprins lumina.

Ortodoxul a început să cânte o slavă a luat sârma, că pe vremuri instalațiile erau cu sârme, a pus o rezistență şi s-a aprins curentul electric.

Adică toţi trei erau în același duh al rugăciunii în Dumnezeu, dar uneori trebuie şi noi să facem parte din lucrul ăsta. Sunt convins că şi franciscanii şi dominicanii au învățat să pună sârma. 

„Cere ca şi cum ai fi primit"

Cred că depinde foarte mult să nu uitam de cuvântul Mântuitorului: "Cere ca şi cum ai fi primit". Le spun mamelor, când ție frică de sănătatea copilului, spune: Îţi mulțumesc Doamne că mi-l ții sănătos.

Sunt zeci de perechi de cupluri care nu pot avea copii. Le spun: mergeți la Maica Domnului şi îi mulțumiți că v-a ajutat. Voi știți că ați primit dacă în sufletul vostru ați făcut pace cu Dumnezeu", a spus părintele Constantin Necula la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

Citiţi şi: Părintele Constantin Necula, despre iertarea păcatelor: "Dumnezeu este dispus să ne aștepte până la un punct"

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close