Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Anunțul premierului pentru milioanele de români: "Prețurile la alimente vor continua să fie plafonate"

Anunțul premierului pentru milioanele de români: "Prețurile la alimente vor continua să fie plafonate"

Premierul României a anunțat în această seară, în direct, la Antena 3 CNN, că prețurile la alimentele de bază vor continua să fie plafonate.

de Ioana Mircea    |    15 Ian 2024   •   23:11

Veste bună pentru românii din întreaga țară! Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că prețurile la alimentele de bază, din țara noastră, vor continua să fie plafonate. Acesta a susținut că nu mai acceptă nici o creștere de preț nejustificată.

"Vom veni în continuare cu plafonarea. Vor fi anumite produse de bază pe care oamenii au început să le caute în magazin. Producătorii câștigă din rulaj. Eu nu mai văd o justificare a creșterii prețurilor, în acest moment. Nu s-a scumpit combustibilul.

Citește și: Marcel Ciolacu: "Nu se va închide nici un cabinet de medic de familie. Nu putem să luăm foc"

Acciza este nesemnificativă în acest moment. Se mai poate tăia și din profituri. Nu voi mai accepta creșteri de prețuri anormale și care nu au nici un fundament", a spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, acesta a spus că a discutat cu președintele Consiliului Concurenței pentru a evita monopolurile de pe piața din România.

"Am vorbit astăzi cu președintele Consiliului Concurenței în ceea ce privește RCA-ul. Trebuie să fim mai riguroși și să intervenim mai repede pe piață cu deciziile necesare ca să nu se mai creeze monopoluri.

Plafonarea va continua până vom găsi un acord cu distribuitorii și cu producătorii ca statul să nu mai intervină. Acesta este idealul", a precizat premierul României.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu plafonare pret
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close