Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marcel Ciolacu: "Nu se va închide nici un cabinet de medic de familie. Nu putem să luăm foc"

Marcel Ciolacu: "Nu se va închide nici un cabinet de medic de familie. Nu putem să luăm foc"

Marcel Ciolacu a declarat, în această seară, în direct la Antena 3 CNN, că nici un cabinet al medicilor de familie nu va fi închis.

de Ioana Mircea    |    15 Ian 2024   •   22:28

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit în direct la Antena 3 CNN, în această seară, despre situația medicilor de familie care protestează și spun că vor închide cabinetele din toată țara pentru că nu sunt plătiți.

Șeful executivului a susținut că nu se va închide nici un cabinet de medicină de familie.

"Statul român cheltuie prin Casa de Sănătate în jur de un miliard de euro lunar. Nu se va închide nici un cabinet de medic de familie. Cu adevărat îmi doresc o creștere a serviciilor medicale.

Citește și: Marcel Ciolacu: ”Trebuie să găsim alte instrumente. Nu poți să dublezi RCA-ul de la 9.000 la 18.000! E prea mult”

Până să vin la emisiune, am semnat numirea noului președinte al Casei de Sănătate. Este o doamnă care este foarte respectată, un medic de familie din Cluj. Sunt niște proceduri de negociere. Nu putem să luăm foc. Nu putem să ieșim în orice protest", a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a susținut că au început negocierile în această direcție.

"Președintele interimar a împărățit bugetul pe care îl are cu cheltuielile medicilor de familie. A constatat că e prea mic bugetul. El a pornit la negocieri, urmând ca apoi să avem o discuție cu Ministrul Sănătății. Trebuie să ordonăm această țară. Trebuie să scăpăm de excepții", a declarat premierul României.
 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close