Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marcel Ciolacu: ”Trebuie să găsim alte instrumente. Nu poți să dublezi RCA-ul de la 9.000 la 18.000! E prea mult”

Marcel Ciolacu: ”Trebuie să găsim alte instrumente. Nu poți să dublezi RCA-ul de la 9.000 la 18.000! E prea mult”

Este nevoie ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să vină cu alte instrumente, ”mai moderne”, pentru ca tarifele la polițele RCA să nu se dubleze, a explicat luni seară Marcel Ciolacu, premierul României, la Sinteza Zilei.

de Georgiana Adam    |    15 Ian 2024   •   22:11

”Eu nu pot să îi trimit pe asiguratori în faliment. Dar să existe un echilibru, nu poți să dublezi RCA-ul de la 9.000 la 18.000. E prea mult!”, a declarat premierul, referitor la noile tarife ale polițelor auto care ar urma să fie implementate.

Acesta mai precizează că nu vrea să procedeze ca Nicolae Ceaușescu și să dea ordonanțe de urgență.

”Trebuie să găsim alte instrumente mult mai moderne, nu trebuie să fim atât de rigizi. Eu nu-s Ceaușescu, să dau mâine ordonanțe, decrete și decizii. Nu conduc eu ASF-ul. E adevărat, am avut o discuție să nu mai avem falimente în zona de asigurări și o abordare mult mai deschisă și mai pragmatică”, mai spune Marcel Ciolacu.

Românii vor plăti mai mult pentru poliţa RCA începând cu luna ianuarie 2024, pentru că expiră măsura plafonării.

Noile tarife de referință la polițele RCA, calculate de KPMG și publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), vin cu noi creșteri pe majoritatea categoriilor, de la 0,4% și până la peste 6%, față de tarifele publicate în februarie 2023, pe unele segmente regăsindu-se chiar și mici scăderi între 0,6% și 3,3%.

Pentru proprietarii de mașini cu vârste mai mici sau egale cu 30 de ani și care conduc mașini cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.500 cmc, tariful de referință al polițelor RCA este de 4.747 de lei, în creștere ușoară cu 0,8% față de tariful de 4.709 lei publicat în luna februarie din acest an.

Șoferii cu vârste mai mici sau egale cu 30 de ani, care au mașini mai puțin puternice, sub 1200 cmc, vor plăti un tarif de referință de 1.939 de lei, în creștere cu 6,4% față de luna februarie când tariful de referință era la 1.822 de lei.

×
Subiecte în articol: polite RCA Marcel Ciolacu ASF
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close