Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Premierul Poloniei, despre căderea rachetei: "Nu trebuie să creăm panică, pentru că asta ar vrea și Rusia"

Premierul Poloniei, despre căderea rachetei: "Nu trebuie să creăm panică, pentru că asta ar vrea și Rusia"

Premierul Poloniei a oferit un interviu pentru TVP World, în care a vorbit despre situația actuală din țara sa, după explozia cauzată de racheta venită din Est.

Premierul Poloniei, despre căderea rachetei: "Nu trebuie să creăm panică, pentru că asta ar vrea și Rusia"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    16 Noi 2022   •   22:41

După incidentul din Polonia petrecut ieri seară, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a făcut o serie de declarații în direct la TVP Wolrd, prima televiziune poloneză în limba engleză.

"Avem grijă la granița de est. Luăm contact cu autoritățile locale pentru a face ce trebuie. În acest moment nu trebuie să creăm panică. Nu putem să îi speriem pe oameni, fiindcă asta ar vrea și Rusia.

Sunt chestiuni legate de sistemul antiaerian, dacă funcționează bine și nicio țară nu poate crea un sistem de apărare antiaeriană perfect, deoarece sistemele antiaeriene.

Sistemul antiaerian este un sistem foarte profesionist, dar evident că nu poate proteja fiecare petec de pământ al Poloniei. Avem și sistem radar care monitorizează zona", a afirmat premierul.

Cu privire la sistemele militare ale Poloniei acesta susține că țara face parte dintr-o alianță puternică, respectiv NATO. Polonia își modernizează sistemul de apărare și cumpără armament modern, inclusiv din America.

"Vrem ca Polonia să fie în siguranță și nu vrem să ne fie teamă de ruși. Ne întărim sistemul de apărare al țării pe zi ce trece", a declarat Mateusz Morawiecki.

Doi polonezi și-au pierdut viața, lângă frontiera cu Ucraina

Doi oameni au murit după ce racheta a lovit ieri satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina. Un înalt oficial din domeniul informaţiilor din SUA a declarat pentru Associated Press că rachetele erau ruseşti.

Reacția Rusiei cu privire la incident

Ministerul Apărării din Rusia a susținut că declarațiile presei și oficialilor polonezi despre presupusa cădere a rachetelor rusești în zona așezării Przewodow reprezintă o provocare deliberată pentru a escalada situația.

 

×
Subiecte în articol: Polonia
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close