Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Liderul teroriştilor Al-Qassam dezvăluie planul din spatele atacurilor din Israel: "Este o luptă dreaptă, iar acel festival de muzică a fost o coincidenţă"

Liderul teroriştilor Al-Qassam dezvăluie planul din spatele atacurilor din Israel: "Este o luptă dreaptă, iar acel festival de muzică a fost o coincidenţă"

Liderul teroriștilor Al-Qassam a explicat într-un interviu pentru The Economist, planul din spatele atacurilor din Israel, pe care le califică ca fiind o luptă dreaptă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Oct 2023   •   22:24

Întrebat cum poate justifica atrocitățile comise în Israel, mai ales uciderea a sute de oameni nevinovaţi, liderul teroriștilor Al-Qassam a spus:

"Cu siguranță luptătorii Al-Qassam nu au comis atrocități. Ei au respectat legile internaţionale şi morale. Ei au luptat împotriva colonizatorilor şi a soldaților".

Jurnalista de la The Economist a profitat de acest moment să-i readucă aminte că sute de tineri au fost uciși cu sânge rece la festivalul Nova, desfăşurat în aer liber lângă kibbutz-ul Re'im la sud de Israel, atac care a dus la cea mai mare pierdere de vieţi evreiești, într-o ucidere în masă din vremea Holocaustului, moment în care liderul teroriștilor a spus:

"Ținta au fost posturile militare, festivalul de muzică a fost o coincidență"

"Ţinta principală au fost 15 posturi militare, iar festivalul de muzică a fost o coincidență. Poate că aceia erau în trecere la festivalul de muzică(...). Nu erau la festivalul de muzică atunci când au început atacul. Se odihneau sau poate dormeau. Ca şi soldații care au fost uciși la posturile lor militare. Desigur că au fost considerați de luptătorii noştri ca fiind coloniști, nu ca turişti. Nu ştiu sigur dacă ei știau că aceia erau turişti şi nu coloniști sau soldați israelieni, altfel nu i-ar fi ucis.

De aceea contestăm că un copil alb a fost ucis de luptătorii Al-Qassam. Dintre cei 1.000 de israelieni care au fost uciși nu veţi găsi vreun copil. Dar în ceea îi privește pe israelieni sunt zeci de copii palestinieni uciși de loviturile de rachete trase de israelieni în Fâşia Gaza", a spus liderul luptătorilor Al-Qassam.

Citeşte şi: Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar: "Iranul va plăti dacă se implică în acest conflict"

"Israelul vrea ca palestinieni să nu mai aibă niciun viitor"

Întrebat apoi care este scopul acestor atacuri, acesta a spus:

"În fiecare zi ne confruntăm cu agresiuni, în special de când extrema dreaptă a preluat puterea Guvernului din Israel. Au vrut să închidă conflictul. Au vrut să preia moscheea Masjid şi Aqsa şi să o convertească în sinagogă, distrugând casele palestinienilor din Ierusalim, confiscând pământurile şi construind casele israeliene pe ele. Vor ca Ierusalimul să fie numai pentru ei, ceea ce este împotriva comunității internaţionale. Vor să dizolve conflictul şi în West Bank să îl facă pământ evreiesc. 

De aceea au crescut la un milion numărul de colonişti. Vor ca palestinienii să nu mai aibe viitor. De aceea Netanyahu a spus foarte clar că palestinienii nu al mai trebui să mai viseze la un stat al lor", a mai spus liderul Al-Qassam.

"Iranul nu are nicio legătură cu asta"

Întrebat apoi dacă Iranul are vreo implicare în acest conflict, acesta a spus:

"Iranul nu are nicio legătură cu asta. Religia noastră, regulile noastre ne obligă să îi ţinem în viaţă pe ostatici", a mai spus liderul teroriştilor Al-Qassam.

"Așteptăm invazia terestră în Fâşia Gaza, avem luptători puternici la sol"

Referitor la invazia terestră pregătită de israelienei, liderul luptătorilor Al-Qassam. a spus:
"Chiar ne așteptăm la aşa ceva pentru că noi nu putem lupta cu avioanele de luptă americane care zboară pe cer, nu avem asemenea capabilități, dar avem soldaţi puternici la sol care vor lupta cu orice amenințare. Israelul nu are drept aici, pentru că acest pământ aparține palestinienilor. Libertatea, demnitatea şi pământul natal au o valoare mai mare decât viaţa mea", a spus liderul luptătorilor Al-Qassam. 

×
Subiecte în articol: atac terorist Război în Israel
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close