Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Secretar de stat în Ministerul Educației: "Am pregătit scenarii pentru a nu anula Examenele Naționale"

Secretar de stat în Ministerul Educației: "Am pregătit scenarii pentru a nu anula Examenele Naționale"

Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, a vorbit în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, despre posibilele scenarii în privința Examenelor Naționale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2023   •   22:24

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Lixandru, a declarat că ministerul a fost mereu alături de cadrele didactice, înțelegând nemulțumirile acestora și sprijinind pe cât posibil revendicările lor.

"Ministerul Educației a înțeles nemulțumirile profesorilor și a susținut pe cât posibil aceste revendicări.

O parte dintre ele au fost soluționate, dar nu așa cum s-a dorit. În orice negociere există o cale de mijloc, fiecare mai lasă de la el.

Cred că soluția la care s-a ajuns este una acceptabilă, în condițiile în care bugetul este limitat", a declarat Florin Lixandru.

Citește șiPremierul Nicolae Ciucă, mesaj de ultimă oră pentru profesorii grevişti 

Secretarul de stat în Ministerul Educației consideră că soluția propusă este una acceptabilă, având în vedere limitele bugetare.

"Practic s-a propus această majorare salarială de 1.000 de lei brut pentru gradația zero, astfel că pentru un profesor cu gradație mai mare, majorarea poate ajunge până la 1.245 de lei brut, sumă la care se vor adăuga și celelalte sporuri.

Mi se pare că pe zi ce trece, lista revendicărilor se mărește.

Cert este că ne preocupă foarte mult această situație.

Ne-am întâlnit pentru a găsi soluții și scenarii în cazul în care profesorii nu se vor întoarce la clase.

Mâine, am stabilit o întâlnire cu reprezentanții Federațiilor Sindicale, cu reprezentanții părinților și ai elevilor pentru a discuta diferite scenarii astfel încât să încercăm să nu oprim examenele naționale și să asigurăm acestor copii dreptul la educație", a mai declarat Florin Lixandru, secretar de stat, Ministerul Educației, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close