Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Șefa Asociației Magistraților: Sesizarea DNA nu includea fapte de corupție

Șefa Asociației Magistraților: Sesizarea DNA nu includea fapte de corupție

Șefa Asociației Magistraților: Sesizarea DNA nu includea fapte de corupție
de M.Z.    |    27 Feb 2017   •   21:55

Președintele Asociației Magistraților din România (AMR), judecătoarea Andreea Ciucă, a spus luni, la Antena 3, că sesizarea DNA nu includea fapte de corupție, deci nu era de competența acestei instituții, deși mai mulți miniștri au fost chemați până acum la audieri, în cazul OUG 13.

”Am citit comunicatul de la DNA, vast, detaliat, cum era. (...) Dacă nu erau fapte de corupție, nu era de competența Direcției Naționale Anticorupție (DNA)”, a precizat șefa Asociației Magistraților din România (AMR), judecătoarea Andreea Ciucă, luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

”Curtea Constituțională ne-a spus azi că există una din cele două manifestări potrivit căreia suntem în prezența unui conflict de natură constituțională. E vorba de arogarea unor puteri, atribuții, drepturi în raport cu guvernul. Această decizie e necesar să fie respectată, nu lasă loc de interpretări. De aici până la a ajunge un conflict de natură constituțională e cale lungă”, a mai spus judecătoarea Andreea Ciucă.

Curtea Constituţională a admis, luni, că a existat un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern pe tema anchetei privind OUG 13. Sesizarea în acest sens a fost făcută de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, este al treilea ministru din Guvernul Grindeanu care este audiat în Dosarul celebrei OUG 13, după Grațiela Gavrilescu și Carmen Dan.

S-au prezentat la DNA, în acest caz, şi secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, ei fiind audiaţi de procurori în dosarul privind Ordonanţa 13

Anterior, au fost audiaţi la DNA, în acelaşi dosar, procurorii Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, foşti secretari de stat în Ministerul Justiţiei. 

Nu este exclus nici ca fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, să ajungă să fie audiat la DNA.

Ordonanţa de urgenţă 13 a fost abrogată prin OUG 14 emisă de acelaşi Guvern Grindeanu.

La începutul lunii februarie, DNA confirma faptul că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative şi că se efectuează acte procedurale. 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close