Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sondajul care arată cine i-ar vota pe candidații principali la Primăria Capitalei | Profilul votanților care îl susțin pe Cristian Popescu Piedone

Sondajul care arată cine i-ar vota pe candidații principali la Primăria Capitalei | Profilul votanților care îl susțin pe Cristian Popescu Piedone

În urma unui sondaj realizat de ARA Public Opinion, prezentat de Mihai Gâdea la Antena 3 CNN, care indică ce procente ar obține candidații principali la Primăria Capitalei, s-a stabilit și profilul votanților pentru fiecare candidat în parte.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2024   •   23:45

Potrivit cercetării sociologice, referitor la intenția de vot pentru candidații la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone (PUSL) se află pe locul 1 cu un procent de 40%, Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de USR, este pe locul 2 cu 29%, medicul Cătălin Cîrstoiu, susţinut de alianţa PSD-PNL, are 20%, în timp ce Mihai Enache (AUR) are 4%.

Sondajul arată, de asemenea, cine sunt românii care îl susțin pe Cristian Popescu Piedone, cel care se află, în prezent, în fruntea clasamentului.

Astfel, datele din sondaj arată că 54,40% dintre persoanele care îl susțin pe Cristian Popescu Piedone sunt femei, în timp ce bărbații sunt în minoritate, cu un procent de 45,60%.

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, au fost analizate profilurile votanților pentru fiecare candidat în parte.

Din totalul voturilor exprimate în privința lui Piedone s-a stabilit că intervalul de vârstă predominant este între 40-54 de ani, cu un procent de 38%.

De asemenea, Piedone este susținut de românii care se situează în intervalul de vârstă între 25 și 39 de ani, cu un procent 27,90%.

Românii cu vârsta cuprinsă între 55 și 69 de ani îl susțin pe Cristian Popescu Piedone la cursa pentru Primăria Capitalei în proporție de 23,50%.

Astfel, datele arată că cei mai mulți dintre românii care îl susțin pe Cristian Popescu Piedone au vârsta cuprinsă între 40 și 54 de ani.

În ceea ce privește profilul votanților în cazul lui Nicușor Dan, datele arată că cei mai mulți dintre românii care îl susțin la alegerile pentru Primăria Capitalei au vârsta cuprinsă între 25 și 39 de ani, însumând un procent de 24,40%.

De asemenea, Nicușor Dan este susținut de românii cu vârstă de peste 70 de ani, adică un procent de 23,80%, iar mai apoi de românii care se situează în intervalul de vârstă 55-69 de ani, cu un procent de 18,70%.

În cazul medicului Cătălin Cîrstoiu, datele din sondaj arată că cele mai multe voturi le-ar obține de la românii cu vârsta cuprinsă între 40-54 de ani, cu un procent de 38%.

De asemenea, datele mai arată că medicul Cătălin Cîrstoiu le-a câștigat încrederea românilor cu vârsta cuprinsă între 55-69 de ani, însumând un procent de 36%.

Cei mai puțini care i-ar acorda votul sunt cei din categoria 25-39 de ani, cu un procent de 4%.

În ceea ce privește profilul votanților lui Mihai Enache, datele arată că cei mai mulți dintre românii care l-ar susține au vârsta cuprinsă între 18-24 de ani, cu un procent de 36,80%.

De asemenea, și cei care se situează în intervalul de vârstă 25-39 de ani i-ar acorda votul de încredere, însumând un procent de 21,10%.

Datele mai arată că românii cu vârsta peste 70 de ani nu l-ar susține pe Mihai Enache la Primăria Capitalei, doar 10,50% dintre aceștia l-ar vota la alegerile care se vor desfășura pe data de 9 iunie. 

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close