Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Colonelul Ion Petrescu dezvăluie culisele negocierilor găzduite de Turcia | Ce pierde Ucraina, ce câştigă Rusia

Colonelul Ion Petrescu dezvăluie culisele negocierilor găzduite de Turcia | Ce pierde Ucraina, ce câştigă Rusia

În urma discuțiilor dintre delegațiile ruse și ucrainene de astăzi, Moscova a decis "reducerea drastică a activității militare" pe două fronturi – Kiev și Cernihiv. Colonelul Ion Petrescu a analizat ce se ascunde în spatele acestei strategii şi a emis o serie de ipoteze. Iată ce poate pierde Ucraina, ce câştigă Rusia.

Colonelul Ion Petrescu dezvăluie culisele negocierilor găzduite de Turcia | Ce pierde Ucraina, ce câştigă Rusia
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    29 Mar 2022   •   21:33

Dincolo de negocierile susținute astăzi în Turcia, există niște scenarii avansate chiar de către șeful Serviciilor Secrete Militare ale Ucrainei conform cărora, Vladimir Putin vrea să împartă ţara în două aplicând modelul celor două Corei.

Întrebat dacă este plauzibil un asemenea scenariu, având în vedere şi stadiul operațiunilor militare din acest moment, colonelul Ion Petrescu a precizat:

"Conform celor anunțate astăzi în Turcia de către partea rusă, Kievul şi Cernihiv sunt primele care scapă de presiunea rusă, trupele urmând a fi redislocate.

Asta înseamnă că, în accepțiunea celor care au decis sensul negocierilor de la Istanbul, partea de nord care înseamnă la nord de Kiev, dar şi localitatea Sumî, pentru că şi aici au fost eliberări parțiale de km de către trupele ruse, vor redeveni sub administrație ucraineană.

Ce a spus şeful Serviciului de Informaţii din armata ucraineană se referea la posibila împărțire a Ucrainei folosind Niprul ca graniță, numai că realitatea din teren este cu totul alta.

Ceea ce a declarat ministrul rus al Apărării, domnul Şoigu că zona Lugansk este râvnită a fi eliberată. Partea de vest a Donbasului rămâne apărată de forţele de operaţiuni speciale ale armatei ucrainene foarte bine antrenate.

Aici forţele separatiste cu tot sprijinul militarilor ruşi nu au reuşit să înainteze 1 metru înainte.

Da, este o cucerire a forțelor ruse partea de sud a Ucrainei, dar Nicolaev rezistă chiar dacă astăzi a fost bombardat.

Atât timp cât apărătorii din Nicolaev rezistă, Odesa nu este în pericol.

O ipoteză: s-ar putea ca Rusia, care a dominat zona Mării Azov şi mai are doar un punct de rezistență în Mariupol, să facă o concesie indirectă în sensul să rămână şi ucrainenii cu un port la Marea Neagră. Putin a dictat azi noile condiţii.

Estimarea mea este că pe 9 mai Vladimir Putin va declara că a terminat cu luptătorii naziști din Mariupol, cu referire clară la batalionul Azov ", a spus colonelul Ion Petrescu la emisiunea Subiectiv de la Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: Col. (r) Ion Petrescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close