Antena 3 CNN Actualitate Șeful Senatului: Cred că ANAF a primit ”aprobări înalte”, ca acțiunea de azi să devină operațională

Șeful Senatului: Cred că ANAF a primit ”aprobări înalte”, ca acțiunea de azi să devină operațională

Șeful Senatului: Cred că ANAF a primit ”aprobări înalte”, ca acțiunea de azi să devină operațională
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Feb 2016   •   21:35
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus luni, după ce a aflat că emisia Antena 3 este în pericol în urma unui ordin de evacuare, că probabil s-au primit ”aprobări înalte” pentru această operațiune.
 
”Modalitatățile brutale prin care ANAF a intervenit astăzi fac să demonstreze că, pentru noi, Constituția e numai orientativă, și nu obligatorie. Nu pot, pentru că nu am dovezi concret, decât să bănuiesc că acțiunea ANAF a primit aprobări înalte înainte de a deveni operațională, așa cum s-a întâmplat azi”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, luni, într-o intervenție telefonică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 
Întrebat de moderatorul emisiunii Răzvan Dumitrescu, de la cine ar fi putut ANAF să primească aceste aprobări, copreședintele ALDE a spus că nu știe, dar merită întrebată chiar Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
 
De asemenea, șeful Senatului a atras atenția, după ce a aflat că emisia Antena 3 este în pericol, că același lucru se poate întâmpla mâine unei alte instituții de presă, dacă libertatea de exprimare nu este respectată.
 
”Libertatea de experimare e consfințită de Constituție, care spune că nicio publicație nu poate fi suprimată. (...) Dacă azi e vorba de Antena 3, mâine s-ar putea să fie vorba de o altă televiziune sau publicație”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.
 
”În actualul context politic al anului 2016, guvernul care a primit votul de învestitură, mă așteptam să fie interesat de alegeri, dar desființarea unei televiziuni libere de o instituție din subordinea guvernului mi se pare un semnal prost pentru democrația din România”, a adăugat copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
 
Mihai Gâdea a anunțat în emisiunea 100 de Minute că emisia televiziunii Antena 3 este amenințată. Inspectorii ANAF au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcționează Antena 3 vor fi evacuate

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close