Antena 3 CNN EURO2016 România - Elveţia 1-1. Primul punct obţinut de "tricolori" la EURO 2016

România - Elveţia 1-1. Primul punct obţinut de "tricolori" la EURO 2016

România - Elveţia 1-1. Primul punct obţinut de "tricolori" la EURO 2016
Sursa foto: Foto: FRF / facebook.com/NationalaRomanieiOfficial
15 Iun 2016   •   20:52

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu formaţia Elveţiei, 1-1 (1-0), miercuri, pe stadionul ''Parc des Princes'' din Paris, într-un meci din Grupa A la EURO 2016, dar păstrează şanse de calificare în optimile de finală. 

Golurile au fost marcate de Bogdan Stancu (18 - penalty), respectiv Admir Mehmedi (57). 

Iordănescu a făcut nu mai puţin de patru schimbări în echipă faţă de meciul cu Franţa, însă echipa a jucat mai slab ca în partida de deschidere. 

După ce primele minute au fost de tatonare, Elveţia a preluat controlul jocului şi a împins echipa României în propria jumătate de teren, prima ocazie venind însă pe contraatac (6), şutul periculos al lui Seferovic trecând foarte aproape de poartă. 

Prima oportunitate a tricolorilor s-a consemnat în minutul 9, când Keşeru a reluat cu capul o centrare, dar fără probleme pentru Sommer. 

''Nati'' a continuat să domine, iar Tătăruşanu s-a opus din nou golului, respingând cu piciorul şutul lui Seferovic (16). 

Împotriva cursului jocului, România a reuşit să deschidă scorul în minutul 18, din penalty, prin Bogdan Stancu, după cer Alex Chipciu a fost tras de tricou în careu de Lichtsteiner. 

Elveţia s-a aruncat din nou în atac şi a fost aproape de gol în minutul 20, când Schaer a şutat tare din afara careului, care Tătăruşanu a reuşit să . bomba lui Schaer. 

România a avut o perioadă cu mai multe realizări, iar Chipciu (25) a reuşit o acţiune frumoasă, încheiată cu un şut care a ocolit colţul lung al porţii lui Sommer. Echipa antrenată de Anghel Iordănescu a fost aproape să se desprindă pe tabela de marcaj (28), însă mingea şutată din careu de Săpunaru a şters bara. 

Elveţia a pus presiune la poarta noastră, însă Tătăruşanu a fost la post la lovitură liberă executată de Rodriguez (33) şi la mingea trimisă cu capul pe spate de Lichtsteiner (44), în timp ce Dzemaili (38) a trimis pe lângă poartă cu capul la o altă fază de atac. 

Tricolorii au început bine partea secundă, dar şutul noului intrat Hoban a trecut prin faţa porţii (46). În minutul 52, Djourou a fost aproape de autogol, la centrarea lui Torje, dar mingea a ocolit poarta în cele din urmă. 

Egalitatea s-a restabilit în min. 57, când Admir Mehmedi a marcat cu un şut violent la colţul lung, după o minge respinsă de apărarea noastră. 

Keşeru, care s-a văzut destul de puţin, a fost în prim plan în min. 65, dar mingea expediată cu capul de el a fost reţinută fără probleme de Sommer. Torje a fost aproape să-l surprindă pe portarul Sommer cu un şut de la 30 de metri, din lovitură liberă, dar acesta a respins (65). 

Tătăruşanu a arătat siguranţă (77) la reluarea lui Mehmedi din marginea careului, iar câteva secunde mai târziu Dzemaili a şutat din voleu peste poartă. 

Până la final, cele două echipe nu au mai forţat şi scorul a rămas egal, 1-1, calificarea în optimi urmând să se decidă în ultimele meciuri. 

Tricolorii au obţinut un rezultat bun, peste evoluţia lor, în timp ce Elveţia, care a dominat categoric jocul în unele momente, a ajuns la patru puncte şi este una dintre favorite la calificarea în faza următoare. 

După 1-2 cu Franţa şi 1-1 cu Elveţia, România trebuie să câştige cât mai clar meciul cu Albania, din 19 iunie (Lyon), pentru a avea şanse la calificare, chiar şi de pe locul al treilea din grupă. 

Au evoluat echipele: 
România
: 12. Ciprian Tătăruşanu - 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 21. Dragoş Grigore, 3. Răzvan Raţ (16. Steliano Filip, 62) - 18. Andrei Prepeliţă, 8. Mihai Pintilii (5. Ovidiu Hoban, 46) - 11. Gabriel Torje, 19. Bogdan Stancu (14. Florin Andone, 84), 7. Alexandru Chipciu - 13. Claudiu Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu. 
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 23. Silviu Lung jr - 15. Valerică Găman, 2. Alexandru Măţel, 4. Cosmin Moţi, 10. Nicolae Stanciu, 20. Adrian Popa, 17. Lucian Sânmărtean, 9. Denis Alibec. 


Elveţia: 1. Yann Sommer - 2. Stephan Lichtsteiner (căpitan), 22. Fabian Schaer, 20. Johan Djourou, 13. Ricardo Rodriguez - 11. Valon Behrami, 10. Granit Xhaka - 23. Xherdan Shaqiri (17. Shani Tarashaj, 90+1), 15. Blerim Dzemaili (6. Michael Lang, 83), 18. Admir Mehmedi - 9. Haris Seferovic (7. Breel Embolo, 64). Selecţioner: Vladimir Petkovic. 
Rezerve neutilizate: 21. Roman Burki, 12. Marwin Hitz - 4. Nico Elvedi, 3. Francois Moubandje, 5. Steve von Bergen, 16. Gelson Fernandes, 8. Fabian Frei, 14. Denis Zakaria, 19. Eren Derdiyok. 

Arbitru: Serghei Karasev; arbitri asistenţi: Nikolai Golubev, Tihon Kalughin; arbitri asistenţi adiţionali: Serghei Lapocikin şi Serghei Ivanov (toţi din Rusia); arbitru de rezervă: Alexei Kulbakov (Belarus) 
Delegat UEFA: Steen Dahrup (Danemarca) 
Cartonaşe galbene: Prepeliţă (22), Chipciu (23), Keşeru (37), G. Xhaka (50), D. Grigore (76), Embolo (90+3). 

 

ROMÂNIA - ELVEŢIA LIVE 1-1, min 74. Shaqiri încearcă o ”foarfecă” laterală din interiorul careului, dar luftează

ROMÂNIA - ELVEŢIA LIVE 1-1, min 57. După un corner, mingea este respinsă până la Mehmedi, care găseşte un culoar spre vinclul porţii lui Tătăruşanu.

ROMÂNIA - ELVEŢIA LIVE 1-0, min 52. Acţiune prelungită de atac a românilor. Torje centrează în faţa porţii, însă Djourou respinge cu emoţii din faţa lui Keseru.

ROMÂNIA - ELVEŢIA LIVE 1-0, min 47. A început rerpriza secundă, cu o ocazie mare în contul lui Hoban, intrat la pauză în locul lui Pintilii.

ROMÂNIA - ELVEŢIA LIVE 1-0, min 45. Pauză!

ROMÂNIA - ELVEŢIA LIVE 1-0, min 27. Săpunaru este găsit de o centrare în careu şi trimite în bară. 

ROMÂNIA - ELVEŢIA LIVE 1-0, min 21. Schar trimite din vole de la marginea careului, dar Tătăruşanu se întinde şi respinge în corner. 

 

ROMÂNIA - ELVEŢIA LIVE 1-0, min 18. Bogdan Stancu execută fără emoţii.

 

ROMÂNIA - ELVEŢIA LIVE 0-0, min 17. Chipciu e tras de tricou în careu, la o fază de atac prelungită şi arbitrul rus acordă penalty pentru români. 

ROMÂNIA - ELVEŢIA LIVE 0-0, min 16. Seferovic scapă din nou din marcaj, dar Tătăruşanu intervine salvator.

ROMÂNIA - ELVEŢIA LIVE 0-0, min 6. Seferovic este găsit singur în careu, se întoarce şi şutează pe lângă poartă. 

ROMÂNIA - ELVEŢIA LIVE 0-0, min 1. FLUIER DE START în partida România - Elveţia.

ROMÂNIA - ELVEŢIA LIVE. Mai bine de o mie de suporteri tricolori au participat la parada fanilor către Parc des Princes, eveniment organizat în premieră pentru români la acest turneu final.

 

ROMÂNIA - ELVEȚIA LIVE. Selecționerul naționalei de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a operat nu mai puțin de patru schimbări în echipa de start pentru meciul cu Elveția de la EURO 2016, miercuri, pe stadionul ''Parc des Princes'' din Paris, față de meciul inaugural cu Franța.

ROMÂNIA - ELVEȚIA LIVE.Astfel, în fața apărării, Andrei Prepeliță l-a înlocuit pe Ovidiu Hoban, în timp ce la mijloc noutățile sunt Gabriel Torje (în locul lui Adi Popa) și Alex Chipciu (înlocuitorul lui Nicolae Stanciu), în timp ce vârful de atac va fi Claudiu Keșeru (cu Franța atacantul central a fost Florin Andone). De asemenea, o modificare tactică este mutarea lui Bogdan Stanciu în spatele vârfului, după ce în partida cu francezii a jucat în banda stângă.

De partea cealaltă, Vladimir Petkovic a păstrat formula cu care a jucat în meciul cu Albania, câștigat cu 1-0. Deși Mehmedi nu a dat satisfacție în partida amintită, el rămâne în primul ''unsprezece'', la fel ca și vârful Seferovic, care a irosit două mari ocazii cu albanezii.

ROMÂNIA - ELVEȚIA LIVE TEXT pe ANTENA3.ro.

Istoria confruntărilor directe dintre România şi Elveţia este de partea naţionalei noastre, care, din 11 meciuri disputate împotriva elveţienilor, a câştigat cinci jocuri. Alte două partide s-au terminat la egalitate, în timp ce Elveţia a câştigat de patru ori.

Prima partidă s-a disputat pe 29 octombrie 1933, fiind câştigată de elveţieni, scor 2-0, în preliminariile Campionatului Mondial din 1933. A fost nevoie de 33 de ani de aşteptare pentru ca "Tricolorii" să-şi ia revanşa. România a reuşit să învingă Elveţia în preliminariile Campionatului European din 1967, pe 2 noiembrie 1966, scor 4-2.

În perioada imediat următoare, naţionala României a întâlnit prima reprezentativă a Elveţiei de trei ori consecutiv, în intervalul 1967-1968. A reuşit să învingă de două ori în preliminaiile Campionatului Mondial din 1969, înfrângerea înregistrându-se în calificările pentru Euro, pe data de 24 mai 1967, scor 7-1, la Zurich.

Ultima victorie a României în faţa Elveţiei datează din 2012, când naţionala antrenată pe atunci de Victor Piţurcă a câştigat, scor 1-0, un meci amical disputat la Lucerna.

Meciul România - Elveţia din cadrul grupei A de la Campionatul European va avea loc miercuri, 15 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul Parc des Princes din Paris.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close