Antena 3 CNN EURO2016 ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. Superstiții din tabăra tricolorilor. Ardeiul lui Chiricheș și morocănoșii Stanciu și Alibec

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. Superstiții din tabăra tricolorilor. Ardeiul lui Chiricheș și morocănoșii Stanciu și Alibec

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. Superstiții din tabăra tricolorilor. Ardeiul lui Chiricheș și morocănoșii Stanciu și Alibec
Sursa foto: Foto: FRF
10 Iun 2016   •   12:11

Dincolo de programul oficial impus de selecționer, pe care jucătorii trebuie să-l urmeze la milimetru, echipa națională e și o colecție de tabieturi și superstiții, scrie GSP.

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. Sunt detalii la care "tricolorii" țin și îi ajută să se încarce mental, să se simtă bine fizic sau să capete încredere în propriile forțe. Iar ziua meciului sau cea anterioară are o importanță aparte în regimul personal al internaționalilor.

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. 1) Raț și Pintilii urmează de obicei, în minutele anterioare jocului, un program special de stretching, fiindcă sunt doi dintre jucătorii care au o structură musculară forte. Din această cauză, se încălzesc mai greu și au nevoie de un supliment de exerciții, în afara celor obișnuite făcute pe gazon, înaintea partidei.

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. Fostul masor al lotului, Victor Hexan, spune că "Răzvan are niște picioare așa, mai de țărănoi, tari ca piatra. O fibră compactă, care, și la masaj, trebuie frământată bine, exact ca aluatul de pâine".

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. 2) Preferințele culinare ale fotbaliștilor sunt și ele dintre cele mai diverse. De exemplu, lui Chiricheș îi place mult ardeiul iute, în timp ce Hoban solicită de obicei ca friptura de vită să fie preparată mai pătrunsă. Iar dimineața, majoritatea jucătorilor preferă să consume cafea, mai puțin cappuccino.

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. 3) Șeful matinal al morocănoșilor era Maxim, care nu se simte în apele lui după trezirea la primele ore. Cum însă mijlocașul lui Stuttgart nu a fost oprit de Iordănescu în lotul pentru Euro, topul e acum condus de Stanciu și Alibec.

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. "Ambii își intră mai greu în ritm, iau micul dejun tăcuți și abia apoi poți discuta cu ei", spun apropiați ai naționalei. În schimb, Torje și Keșeru sunt oamenii care întrețin atmosfera nonstop, atunci când băieții au momente de respiro.

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. 4) "Portarii intră de obicei în transă în ziua meciurilor. Sunt cei mai concentrați și greu le intri în grații", spun surse de la lot. Oricum, Tătărușanu și Pantilimon sunt niște tipi mai taciturni, închiși în propria cochilie, dar profilul le devine și mai pregnant în orele anterioare jocurilor.

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. 5) Sânmărtean simte nevoia, înaintea partidelor, a unor masaje speciale la spate. O spune fostul masor al naționalei, Victor Hexan, care, în perioada petrecută la lot, îl avea în "custodie" pe mijlocașul de 35 de ani: "Trebuie să se simtă comod, mai ales că, prin stilul lui, cu driblinguri și fente, forțează mult mușchii spatelui. E un băiat de nota zece, care vorbește deseori despre familia lui. Despre fetiță zicea mereu: «Când vine lângă mine parcă mă topesc, măi Tete!»".

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. 6) Hoban și Chiricheș sunt devoratori de banane și de fructe uscate. Le țin isonul Dragoș Grigore și Stancu. Cei patru sunt primii care golesc coșurile cu fructe, în special în ziua meciurilor. "Le dau forță și nu le încarcă stomacul", explică oameni din stafful României.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close