Antena 3 CNN Externe 7 din 10 americani nu mai au încredere în administraţia Obama

7 din 10 americani nu mai au încredere în administraţia Obama

7 din 10 americani nu mai au încredere în administraţia Obama
12 Mar 2013   •   13:39

Potrivit unui studiu de cercetare independent, numărul cetăţenilor americani, care nu au încredere în propriul guvern, este în continuă creştere, transmite CBS Washington.

Datele necesare, pentru efectuarea acestui sondaj, au fost colectate de centrul Pew Research. Concluziile prezentate relevă faptul că din ce în ce mai multe persoane, cu orientări politice diferite şi provenind din diverse grupuri demografice, şi-au pierdut constant încrederea în administraţia de la Washington şi în deciziile luate în numele poporului american.

Pew Research a publicat rezultatele sondajului pe propria pagină web.
Oricum, sunt câteva caracteristici care se desprind din acest studiu social.
"Hispanicii şi persoanele de culoare au încredere în guvernul federal într-o proporţie mai mare decât cea a populaţiei albe", precizează siteul respectiv.

Persoanele mai tinere tind să susţină actuala politică americană sau sunt neinteresaţi. Republicanii şi cei care se declară independenţi, sunt mai puţini încrezători în guvern decât cei care sunt de orientare liberală.

Conform Pew Research, administraţia lui Bill Clinton s-a bucurat de rată de încredere foarte bună, fiind susţinută de 60% din populaţie.
În schimb, în acest moment 73% din americani nu au încredere în actuala conducere.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close