Antena 3 CNN Externe A început ofensiva terestră în Yemen. Zeci de trupe de desant, posibil saudite, au debarcat în portul Aden

A început ofensiva terestră în Yemen. Zeci de trupe de desant, posibil saudite, au debarcat în portul Aden

A început ofensiva terestră în Yemen. Zeci de trupe de desant, posibil saudite, au debarcat în portul Aden
02 Apr 2015   •   14:01

Trupe străine, de naţionalitate necunoscută, au debarcat în portul Aden, din Yemen, transmite Reuters, citând surse locale.
Grupul de forţe numără zeci de militari înarmaţi şi pregătiţi de luptă.

Cel mai probabil, este vorba de un contingent de infanterie saudit.

Arabia Suadită, sprijinită de alte nouă state arabe, a declanşat luna trecută o ofensivă armată în Yemen, împotriva rebelilor şiiţi Houthi.

Alianţa statelor arabe a impus o restricţie totală asupra spaţiului aerian yemenit.
De asemenea, vasele din zonă au fost redirecţionate şi li s-a recomandat să evite zona pe timpul operaţiunilor militare.

Oficialii yemeniţi, îndepărtaţi de la putere de rebeli, au solicitat o intervenţie terestră în ţară pentru combaterea şiiţilor Houthi.
Autorităţile saudite au declarat atunci că au deja pregătite trupe la graniţa cu Yemenul în eventualitatea unei ofensive militare la sol, dar nu au precizat când va avea loc această operaţiune.

În ciuda raidurilor aeriene efectuate de saudiţi şi aliaţii acestora, rebelii continuă să avanseze şi să câştige teren în defavoarea loialiştilor preşedintelui înlăturat de la putere, Abd Rabbuh Mansur Hadi, care s-a refugiat la Riad.

×
Subiecte în articol: yemen arabia saudita, riad
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close