Antena 3 CNN Externe A picat internetul într-o mare parte din Rusia. Ministerul Digitalizării de la Moscova: "Accesul va restabilit în curând!"

A picat internetul într-o mare parte din Rusia. Ministerul Digitalizării de la Moscova: "Accesul va restabilit în curând!"

Serviciile de internet în Rusia au suferit o pană majoră, care a afectat populația din mai multe regiuni.

A picat internetul într-o mare parte din Rusia. Ministerul Digitalizării de la Moscova: "Accesul va restabilit în curând!"
Sursa foto: hepta / Sputnik / Natalia Seliverstova
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Ian 2024   •   20:40

Avaria a fost raportată marți seara și confirmată într-un comunicat al Ministerului rus al Dezvoltării Digitale.

Efectele s-au simțit imediat la nivelul site-urilor de pe domeniul de internet al Rusiei, .ru, care nu au mai putut fi accesate.

Pana i-a afectat în principal pe locuitorii din Sverdlovsk, Moscova, Celiabinsk, Kurgan și Tyumen.

Utilizatorii au mai raportat o blocare generalizată a aplicațiilor mobile și imposibilitatea de a accesa internetul.

Operatorul de telefonie mobilă MegaFon a confirmat, la rândul său, o scădere a volumului comunicațiilor în rețea.

La ora acestei actualizări, alte servicii de telefonie mobilă din Rusia încă nu comunicaseră date cu privire la întreruperea serviciilor.

"Utilizatorii atât din Rusia, cât și din afara ei, s-au plâns de întreruperi ale unor platforme web importante, precum Tinkoff Bank, piețele online Avito și Wildberries, motorul de căutare Yandex și furnizorul de telecomunicații MTS", a relatat publicația The Moscow Times, care a menționat că și serviciul său în limba rusă a fost afectat.

Ministerul Dezvoltării Digitale din Rusia a comunicat în cursul serii de marți că  "în viitorul apropiat, accesul la site-urile din domeniul .ru va fi restabilit".

Conform sursei citate, "a apărut o problemă tehnică de natură să afecteze domeniile de nume .ru asociate cu infrastructura globală DNSSEC, Domain Name System Security Extensions, care asigură integritatea și fiabilitatea datelor".

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close