Antena 3 CNN Externe Acord între Seul și Washington privitor la energia nucleară

Acord între Seul și Washington privitor la energia nucleară

Acord între Seul și Washington privitor la energia nucleară
22 Apr 2015   •   08:24

Seulul și Washingtonul au ajuns miercuri, după cinci ani de negocieri, la un consens cu privire la revizuirea unui acord vechi de 40 de ani referitor la capacitatea Coreii de Sud de obținere a uraniului îmbogățit pentru centralele sale nucleare și la reprocesarea combustibilului folosit, a anunțat Ministerul de Externe sud-coreean, citat de AGERPRES.

Deocamdată nu au fost făcute publice alte detalii ale înțelegerii.

În Coreea de Sud funcționează 23 de centrale nucleare, care furnizează o treime din necesarul de energie electrică al țării. Seulul dorește mai puține restricții în gestionarea sectorului său nuclear civil și a încercat să renegocieze pactul cu Washingtonul în acest domeniu, mai ales aspectele privitoare la reprocesarea combustibilului folosit.

Această chestiune a devenit una spinoasă la nivel diplomatic din cauza temerilor legate de proliferarea nucleară, în special în Peninsula Coreeană, unde Phenianul sfidează eforturile comunității internaționale și încearcă să dezvolte arme nucleare.

Actualul acord dintre Coreea de Sud și SUA în domeniul energiei nucleare, semnat în 1974, urma să expire în martie anul trecut, dar el a fost extins cu doi ani pentru a permite continuarea negocierilor începute în anul 2010.×
Subiecte în articol: acord energie nucleara seul washington

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Horoscop 30 mai 2023. Racii merg pe instinct, Berbecii trec printr-un test
x close