Antena 3 CNN Externe Acord istoric pentru reducerea emisiilor de carbon. Cine a semnat documentul

Acord istoric pentru reducerea emisiilor de carbon. Cine a semnat documentul

Acord istoric pentru reducerea emisiilor de carbon. Cine a semnat documentul
17 Apr 2018   •   11:07

Industria globală de comerţ naval a ajuns, în premieră, la un acord privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Înţelegerea are la bază concluziile obţinute în urma unor discuţii realizate săptămâna trecută de către membrii Organizaţiei Maritime Internaţionale. 

Anterior, comerţul naval a fost exclus din înţelegerile privind schimbările climatice, însă prin intermediul noului acord acestea ar putea fi reduse la 50% până în 2050, în comparaţie cu nivelul din 2008. Conform descopera.ro, comerţul naval generează aceeaşi cantitate de gaze cu efect de seră precum cea emisă de Germania, ţara fiind pe locul şase ca nivel de poluare. 

Precum aviaţia, şi comerţul naval a fost exclus deoarece este o activitate internaţională în timp ce Protocolul de la Kyoto sau Acordul de la Paris acceptă doar naţiuni. Între timp, Statele Unite, Arabia Saudită, Brazilia şi alte câteva ţări nu doresc să reducă sub nicio formă emisiile de carbon. În contrast, Uniunea Europeană, inclusiv Marea Britanie, au împins reducerea emisiilor de carbon la 70 până la 100%. 

×
Subiecte în articol: acord reducere tari
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close