Antena 3 Externe "Acţiune topless" în catedrala Notre-Dame. Cum sărbătoresc militantele Femen plecarea Papei

"Acţiune topless" în catedrala Notre-Dame. Cum sărbătoresc militantele Femen plecarea Papei

de S.T.    |    12 Feb 2013   •   13:52
"Acţiune topless" în catedrala Notre-Dame. Cum sărbătoresc militantele Femen plecarea Papei
Sursa foto: Foto: Agerpres/ AP

Opt feministe din mişcarea Femen s-au dezbrăcat, marţi dimineaţa, în naosul catedralei Notre-Dame din Paris, pentru a "sărbători plecarea Papei" Benedict al XVI-lea.
   
Cele opt femei, care au intrat cu grupurile de turişti, purtau paltoane lungi pe care şi le-au scos în apropierea a trei clopote noi depuse provizoriu în naos, a constatat un jurnalist al AFP.
   
Ele au bătut în clopote cu bucăţi de lemn, strigând în engleză "Pope no more". Pe piept şi pe spate, ele aveau scrise sloganuri precum "Nu homofobul", "Criza credinţei", "Bye bye Benedict!".

Militantele Femen au fost evacuate forţat din clădire de serviciul de ordine al catedralei şi au rămas în parvis aproximativ zece minute, continuând să scandeze sloganuri precum "In gay we trust".
   
Militantele Femen sunt cunoscute din 2010 pentru acţiunile lor "topless" din Rusia, Ucraina, Londra sau şi mai recent din piaţa Sfântul Petru din Roma, în timpul rugăciunii Angelus a Papei.
   
În septembrie, ele au instalat la Paris "primul centru de antrenament" pentru "noul feminism".

Citeşte şi:

Patru militante Femen s-au dezbrăcat în piaţa San Pietro, în timp ce Papa rostea rugăciunea Angelus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close