Antena 3 CNN Externe Adăposturi ale foamei, deschise în Germania. Berlinul face scenarii sumbre pentru la iarnă

Adăposturi ale foamei, deschise în Germania. Berlinul face scenarii sumbre pentru la iarnă

Germania se pregătește pentru cele mai sumbre scenarii, în contextul războiului din Ucraina și al crizei energetice care a fost acutizată de război.

Adăposturi ale foamei, deschise în Germania. Berlinul face scenarii sumbre pentru la iarnă
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iul 2022   •   09:19

În tot mai multe orașe au fost deschise așa-numitele Adăposturi ale Foamei, în timp ce autoritățile trasează planuri de urgență, înaintea unei ierni apocaliptice.

Un prim șoc vine după ce Gazprom a început lucrările anuale de întreținere la cea mai mare conductă care transportă gazul rusesc către Germania.

Drept urmare, livrările urmează să fie oprite timp de zece zile, însă există îngrijorări justificate că sistarea gazelor ar putea fi prelungită și după data de 21 iulie.

Cu această perspectivă, autoritățile au ordonat ca multe dintre centrele de vaccinare să fie transformate în centre de primire pentru cei care nu își vor permite să-și plătească utilitățile în sezonul rece.

Cancelar german: "O provocare istorică"

"Trebuie să ne obișnuim cu faptul că această situație nu se va schimba în viitorul apropiat. Cu alte cuvinte, ne confruntăm cu o provocare istorică", a avertizat cancelarul german Olaf Scholz.

În unele orașe, sălile polivalente, care în mod uzual găzduiesc evenimente sportive, expoziții și concerte, vor deveni, de asemenea, locații unde oamenii se vor putea încălzi la iarnă.

Deja, mulți dintre germani se confruntă cu probleme uriașe după ce prețurile au explodat la utilități și la alimente.

În unele orașe, autoritățile vor să stingă luminile în clădirile publice, pe timpul nopții.

Oficialii îndeamnă oamenii să economisească energie electrică pentru a putea facilita umplerea depozitelor de gaze până la iarnă.

Potrivit The Financial Times, Germania a început să raționalizeze și apa caldă și să închidă din piscine, în timp ce prețurile angro la carburanți, minereuri și hrană cunosc cea mai mare creștere anuală din ultimele șase decenii.

La fel ca majoritatea țărilor europene, Germania înregistrează deja penurii la o varietate de produse, cum ar fi de exemplu făina și uleiul de floarea soarelui.

×
Subiecte în articol: Germania Olaf Schiolz Gazprom Rusia
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close