Antena 3 CNN Externe Lukaşenko: "Dacă nu acceptă să semneze un acord cu Putin, Zelenski va trebui să capituleze"

Lukaşenko: "Dacă nu acceptă să semneze un acord cu Putin, Zelenski va trebui să capituleze"

Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko a avertizat joi că, în cazul în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu semnează un acord cu omologul său rus Vladimir Putin, în scurt timp va trebui să semneze un act de capitulare, relatează agenţiile de presă EFE şi Interfax.

Lukaşenko: "Dacă nu acceptă să semneze un acord cu Putin, Zelenski va trebui să capituleze"
de Silvia Preda    |    17 Mar 2022   •   18:17

"Rusia propune Ucrainei - şi ştiu aceasta sigur - o variantă de acord absolut acceptabilă. Şi este încă posibil astăzi ca Ucraina şi Rusia să ajungă la un acord, iar Zelenski să semneze acest acord cu Putin.

Dacă Zelenski nu va accepta, credeţi-mă, el va trebui să semneze un act de capitulare în scurt timp", a declarat Lukaşenko într-un interviu pentru postul de televiziune japonez TBS.

Lukaşenko: "Rusia nu va pierde în acest război"

"Rusia nu va pierde în acest război", a declarat Lukaşenko, citat de EFE. Agenţia de presă Interfax a înlocuit cuvântul "război" în declaraţia preşedintelui belarus cu "această situaţie" pentru a se conforma regulilor impuse de Kremlin în ceea ce priveşte interdicţia de a numi acţiunile militare în Ucraina drept "război".

Dar agenţia oficială TASS a lăsat neschimbată afirmaţia preşedintelui belarus, scrie Agerpres.

Război în Ucraina | Situaţia este disperată în capitala ucraineană. Kievul este înconjurat de trupele lui Vladimir Putin| Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Lukaşenko s-a declarat convins că "acest conflict - operaţiunea Rusiei în Ucraina - se va încheia cu instaurarea păcii". El a mai spus că Occidentul nu va reuşi să atragă Belarus în conflict.

"Sunt practic convins că nu va trebui să luptăm cu Ucraina. Occidentul nu va reuşi să ne implice în acest conflict. Avem suficientă inteligenţă pentru a nu ne implica în acest conflict", a spus Lukaşenko, adăugând că SUA şi partenerii lor vor "să împingă" Belarusul în conflict.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Război Ucraina
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close