Antena 3 CNN Externe Alessandra Mussolini: Bărbaţii români să nu mai intre în Italia, iar violatorii să fie castraţi chimic

Alessandra Mussolini: Bărbaţii români să nu mai intre în Italia, iar violatorii să fie castraţi chimic

Alessandra Mussolini: Bărbaţii români să nu mai intre în Italia, iar violatorii să fie castraţi chimic
Sursa foto: alessandra mussolini
23 Feb 2009   •   01:34

Europarlamentarul Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator italian Benito Musolini şi fostă vedetă Playboy, acuză Guvernul de la Bucureşti de "discursuri agresive" în privinţa unei naţiuni "care îndură de ceva vreme infracţionalitatea românească".
Într-un interviu pentru Cotidianul, ea arăta că ?românii sunt protagonişti în majoritatea cazurilor infracţionale. La momentul actual, în Italia este o adevărată alarmă împotriva românilor. Italienilor le este teamă. Românii sosesc în număr mare în Peninsulă cu ideea de a face ceea ce vor, fără să ţină cont de nici o lege, de un minim control, de nimic. Şi acum, pe lângă actele infracţionale de toate felurile, românii au început să violeze adolescente italiene. Nu se mai poate continua astfel. Nu putem să asistăm cu braţele încrucişate la toate aceste fapte oribile, numai pentru că aparţineţi unui stat UE.?
Politiciana doreşte ca niciun bărbat român să nu mai pună piciorul în Italia. ?Eu aş propune întreruperea acordului Schengen pe o perioadă de un an pentru barbaţii români - ei, în general, au creat multe probleme aici. În pofida faptului că România este membru UE există însă situaţii când suspendarea dreptului la liberă circulaţie ar trebui să se extindă la cetăţenii care comit acte infracţionale?.
Referindu-se la statul român, Mussolini sublinia că ?guvernul român ar trebui să creeze condiţii civilizate de trai pentru propriii cetăţeni, să acorde sprijin persoanelor care se află în situaţii dificile, să acorde subsidii celor săraci. Cu alte cuvinte, să-şi motiveze cetăţenii, alegătorii, să rămână în propria patrie. Cetăţenii trebuie să se simtă susţinuţi efectiv de propriii guvernanţi. Iar în acest sens, acordarea de ajutor copiilor este primul pas, căci există copii români care trăiesc în condiţii teribile. Nu cred că Guvernul român depune toate eforturile pentru a-şi ajuta propriii cetăţeni. Imaginaţi-vă numai că s-ar putea declanşa o revoltă populară. Aici nu este vorba despre aspecte legate de muncă ci, de-a dreptul, de violuri comise împotriva unor fetiţe de 12, 13 ani. Seria asta de fapte oribile trebuie să se sfârşescă odată pentru totdeauna. Consider că Guvernul român ţine discursuri agresive referitor la o naţiune care îndură de ceva vreme infracţionalitatea românească. Guvernul român, în loc să ne ajute, să coopereze, ne acuză că suntem rasişti.
O naţiune trebuie să o respecte pe cealaltă. Or, dacă această reciprocitate nu există, nu mi se pare normal să fim doar noi cei civilizaţi.?
Pentru a-şi sublinia punctul de vedere, europarlamentara declara că este în ?favoarea castrării chimice a violatorilor?, dar şi a tratamentului farmacologic pentru că ?astfel ar trebui trataţi aceşti violatori dezgustători?.
Totuşi, Mussolini consideră că între România şi Italia nu există o criză diplomatică, ci o criză socială şi, într-o critică voalată la adresa campaniei de diplomaţie publică desfăşurată în toamna anului trecut de Ministerul român de Externe, recomandă diplomaţilor români "să iasă în stradă" şi să ia contact cu realităţile. "Diplomaţii români trebuie mai întâi să înţeleagă ei inşişi dimensiunea fenomenului şi apoi să-i ajute pe propriii cetăţeni să înţeleagă, la rândul lor, aceste aspecte prin intermediul publicităţii, spoturilor, emisiunilor televizate, al exemplelor pozitive. Eu, de exemplu, aş dori ca minstrul român de justiţie să vină în Italia, să facă o conferinţă în care să spună ce se face în România la ora actuală împotriva infracţionalităţii ori pentru a ameliora condiţiile de a trăi în siguranţă socială", a declarat Mussolini. "Ambasadele, de asemenea, ar trebui implicate pentru a împiedica sosirea delincvenţilor români în Italia. Altfel, ar putea lua naştere acte grave", avertizează europarlamentarul.
În acelaşi timp, Mussolini apără Guvernul italian, căruia nu-i găseşte nicio vină: "Ponegrirea României nu a făcut-o diplomaţia italiană, ci românii înşişi. Prin infracţiunile pe care le-au comis în Italia românii şi-au discreditat întreaga ţară. Guvernul italian nu este responsabil pentru desconsiderarea românilor".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imigranti romani castrare chimica
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close