Antena 3 CNN Externe Anunţul care zguduie lumea. Rusia a intrat în război

Anunţul care zguduie lumea. Rusia a intrat în război

Anunţul care zguduie lumea. Rusia a intrat în război
25 Sep 2015   •   18:54

Înainte de zorii zilei de joi, 24 septembrie, pușcașii marini ruși au intrat pentru prima dată în luptă de la desfășurarea lor în Siria. Brigada de pușcași marini 810 a lansat alături de forțele siriene și de trupele speciale Hezbollah un atac asupra forțelor ISIS la baza aeriana Kweiris, la est de Alep, scrie evz.ro.

Operațiunea s-a desfășurat în ciuda asigurărilor date de președintele Putin premierului Netanyahu cu numai trei zile înainte - pe 21 septembrie - că forțele Moscovei doar apără interesele ruse în Siria și nu se vor angaja în luptă alături de armata siriană și de trupele Hezbollah, informează Debka.

Forțele ISIS care apără baza aeriană de la Kweiris sunt conduse de luptători ceceni, liderul lor fiind Abu Omar Al-Shishani, considerat unul dintre cei mai periculoși teroriști ai grupării.

.Totuși, nu doar combaterea luptătorilor ceceni a fost motivul pentru care trupele ruse au primit ordinul de a ataca baza aeriană de la Kweiris. Acestea se pregătesc să spargă asediul rebelilor asupra Alep, al doilea oraș ca mărime din Siria.

×
Subiecte în articol: conflict Siria ISIS
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close