Antena 3 CNN Externe Arabia Saudită este acuzată că ar fi în spatele atentatelor din Volgograd

Arabia Saudită este acuzată că ar fi în spatele atentatelor din Volgograd

Arabia Saudită este acuzată că ar fi în spatele atentatelor din Volgograd
16 Ian 2014   •   17:48

Arabia Saudită este direct implicată în atacurile teroriste de pe teritoriul Federaţiei Ruse, transmite agenţia iraniană de ştiri FARS, care citează un reprezentant FSB (Biroul Federal de Securitate rus).

Potrivit FARS, ofiţerul FSB a declarat sub protecţia anonimatului că serviciile speciale de la Moscova au colectat dovezi suficiente referitoare la pregătirea actelor teroriste din Volgograd de către "Văduvele Negre".

Informaţiile pe care le au la dispoziţie acum ruşii susţin că există o reţea amplă de recrutare şi instruire a teroriştilor, cu filiale în Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Turcia şi Liban.

În aceste materiale principalul sprijin al terorismului, care a oferit "Văduvelor Negre" logistica necesară pentru atentate, este Arabia Saudită. Conform aceleiaşi surse, dovezile de implicare ale regimului de Riad în atentate sunt evidente.

Potrivit agenţiei iraniene, surse neoficiale au vehiculat că însuşi prinţul saudit, Bandar bin Sultan, a ordonat atacurile teroriste de la Volgograd.
În cercuri închise, prinţul arab se declarase foarte supărat pe Vladimir Putin, pentru că acesta nu acceptase o afacere din domeniul petrolului. Dacă înţelegerea se concretiza, Moscova urma să îşi ridice mâna protectoare de pe creştetul regimului de la Damasc.

Cine sunt Văduvele Negre ?

Văduvele Negre comit atentate sângeroase pentru a-şi răzbuna rudele. Acestea acţionează cu preponderenţă în nordul Caucazului cu o strategie sinucigaşă, prin care vor să-şi răzbune familiile, care ar fi fost persecutate politic sau ucise de către regimul opresiv de la Moscova.

×
Subiecte în articol: FSB arabia saudita, riad
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close