Antena 3 CNN Externe Arestarea uneia dintre consilierele lui Berlusconi a dus la destructurea unei reţele internaţionale de trafic de droguri

Arestarea uneia dintre consilierele lui Berlusconi a dus la destructurea unei reţele internaţionale de trafic de droguri

Arestarea uneia dintre consilierele lui Berlusconi a dus la destructurea unei reţele internaţionale de trafic de droguri
29 Ian 2015   •   14:18

28 de persoane au fost arestate ieri seară în Italia ca urmare a unei anchete ce a vizat o reţea internaţională de trafic de droguri.
Investigaţia criminală a fost declanşată după ce în martie 2014, una dintre consilierele personale ale fostului premier italian, Silvio Berlusconi, a fost oprită pe Aeroportul Fiumicino din Roma şi s-au găsit în bagajele ei 24 de kilograme de cocaină.

Federica Gagliardi (foto sus) a fost poreclită "Dama Bianca" (Doamna Albă) din cauza ţinutelor sale elegante, majoritatea fiind albe. Apariţia ei a surprins pe toată lumea atunci când a coborât din avionul lui Berlusconi, ea făcând parte din delegaţia italiană, prezentă la summitul G8 de la Toronto, din iunie 2010.

Gagliardi a fost un om de bază al fostului premier, ea organizând cu succes campania electorală din regiunea Lazio. Având destul de multă influenţă la nivel decizional în partidul condus de Berlusconi, ea a insistat să paricipe la evenimentul internaţional din Canada.


Federica Gagliardi, în spatele lui Silvio Berlusconi, la sosirea pe aeroportul din Toronto

Pe timpul anchetei, poliţiştii au arestat mai mulţi traficanţi, implicaţi într-o reţea internaţională de proporţii, având legături directe cu cartelurile de droguri din America de Sud.
În această operaţiune au fost conficate 93 de kilograme de cocaină şi 930 de kilograme de haşiş, cu o valoare ce depăşeşte 35 de milioane de euro pe piaţa neagră.

Procurorii susţin că cea mai mare parte a drogurilor era destinată comercializării din regiunea Campania, relatează ANSA.

De asemenea, ofiţerii Guardia di Finanza din Napoli şi Frosinone au reuşit să confişte bunuri şi proprietăţi în valoare de peste patru milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close