Antena 3 CNN Externe Atac terorist în Turcia. Cel puţin şase persoane au fost ucise şi 25 rănite în două explozii

Atac terorist în Turcia. Cel puţin şase persoane au fost ucise şi 25 rănite în două explozii

Atac terorist în Turcia. Cel puţin şase persoane au fost ucise şi 25 rănite în două explozii
Sursa foto: Foto: Twitter
10 Aug 2016   •   21:56

UPDATE: Cel puţin şase persoane au fost ucise şi 25 rănite în două explozii produse miercuri în sud-estul Turciei, atacurile fiind atribuite Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează AFP, citat de Agerpres.

Una dintre explozii a vizat un vehicul al poliţiei în timp ce trecea în apropierea unui spital, în localitatea Kiziltepe, la sud de oraşul Mardin, rănind cel puţin 25 de persoane, a precizat un responsabil turc.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, clădirile din jur şi vehiculele staţionate în apropierea locului în care a avut loc explozia au suferite avarii. De altfel, un alt atac, produs aproape simultan, la Diyarbakir, spre nord, s-a soldat cu cel puţin cinci răniţi şi a fost atribuit de autorităţi PKK.

Miercuri dimineaţa, cinci soldaţi turci au fost ucişi şi alţi opt au fost răniţi într-un atentat cu bombă atribuit de asemenea rebeliunii PKK, potrivit unei surse de securitate locală.

Atacurile împotriva armatei s-au intensificat de la ruperea, în iulie 2015, a armistiţiului, care a durat timp de aproape doi ani şi jumătate în sud-estul ţării cu majoritate kurdă. Aceste atacuri s-au soldat cu sute de morţi în rândul forţelor de securitate.

UPDATE: La scurt timp după prima explozie, o alta s-a auzit în Diyarbakir, sudul Turciei. Este vorba tot de o maşină capcană care ar fi rănit cinci persoane.

UPDATE: Ministrul de Interne turc a confirmat că două persoane au murit în explozie. În incident a fost implicată şi o maşină a poliţiei.

UPDATE: Presa locală susţine că sunt şase morţi şi 47 de răniţi (13 poliţişti şi 34 civili).

Ştire iniţială: Gruparea teroristă PKK a comis un nou atentat în această seară la un spital din provincia Mardin din Turcia, de la graniţa cu Siria. Potrivit agenţiei locale de ştiri ILKHA, bilanţul până la această oră este de 50 de răniţi.

Mai multe ambulanţe au fost detaşate urgent la faţa locului.

Se pare că o explozie puternică s-a auzit. Primele rapoarte indicau că pe lângă cei 50 de răniţi, trei persoane au fost ucise. Alte indicii spun că o maşină capcană aflată în apropierea spitalului a cauzat deflagraţia.

Ştire în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: atac terorist turcia spital masina capcana
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close