Antena 3 CNN Externe Atentat cu bombă într-o staţie de autobuz din Pakistan. Cel puţin 17 persoane au fost ucise

Atentat cu bombă într-o staţie de autobuz din Pakistan. Cel puţin 17 persoane au fost ucise

Atentat cu bombă într-o staţie de autobuz din Pakistan. Cel puţin 17 persoane au fost ucise
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
17 Dec 2012   •   14:55

Cel puţin de 17 persoane au fost ucise şi peste 70 rănite, luni,  în urma exploziei unei bombe într-o staţie de autobuz din oraşul pakistanez Jamrud, situat în apropierea graniţei afgane, au anunţat oficiali din cadrul serviciilor de securitate, informează AFP.
   
Bomba a explodat în apropierea unei pieţe locale a oraşului, situată în districtul tribal Khyber (nord-vest), în apropierea unei staţii de autobuz, unde aşteptau mai multe persoane, au explicat oficialii.
   
O baie de sânge, bucăţi de carne, pantofi pentru copii, cărţi pentru elevi, burqa sfâşiate şi peste douăzeci de maşini incendiate, reprezintă peisajul de la faţa locului, potrivit unui jurnalist AFP. O clădire guvernamentală, situată la 100 de metri de locul exploziei nu a fost afectată, potrivit aceluiaşi jurnalist.
   
Potrivit medicului Sameen Jan Shinwari, din spitalul local din Khyber, 17 persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziei, inclusiv femei şi copii. Trei dintre victime au murit la faţa locului, în timp ce alte 14 au murit după ce au fost trasportate la spital.
   
"Patru femei au făcut parte dintre victime, toate fiind afgane", a precizat acesta, menţionând că vehiculul cu care circulau femeile a fost complet distrus de explozie. "O fată în vârstă de cinci ani care circula cu femeile a murit, de asemenea", a subliniat Shinwari.
   
"Stăteam în maşina mea când, deodată, am auzit o explozie puternică urmată de o minge de foc. M-am grăbit să ajung la locul respectiv, unde am văzut mai multe persoane în flăcări. Erau fragmente umane peste tot", a mărturisit pentru AFP Taj Muhammad, un şofer în vârstă de 40 de ani.
   
"Am mai văzut un copil rănit care plângea. A fost transportat la spital", a adăugat el. Autorităţile medicale au anunţat că doi copii şi-au pierdut viaţa.
   
Oficialii locali au raportat 16 morţi ca urmare a acestei explozii, un atentat terorist încă nerevendicat. "Urmează să aflăm dacă vehiculul a explodat pur şi simplu sau dacă este vorba despre un atentat", a declarat pentru AFP Mutahir Zeb, principalul oficial al districtului tribal Khyber.
   
Zonele tribale din nord-vestul Pakistanului sunt considerate zone de refugiu pentru insurgenţii talibani şi grupările cu legături Al-Qaida. Aceste zone au fost locul de desfăşurare a numeroase atentate şi lansări de rachete de către avioane fără pilot (drone) americane.

×
Subiecte în articol: atentat terorist atentat cu bomba
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close