Antena 3 CNN Externe Atentat cu bombă la Cairo, cu două ore înaintea începerii unui referendum constituţional

Atentat cu bombă la Cairo, cu două ore înaintea începerii unui referendum constituţional

Atentat cu bombă la Cairo, cu două ore înaintea începerii unui referendum constituţional
Sursa foto: Foto: en.aswatmasriya.com
14 Ian 2014   •   09:15

Un atentat cu o bombă artizanală a vizat marţi dimineaţa un tribunal de la Cairo, fără să provoace morţi sau răniţi, cu două ore înaintea deschiderii secţiilor de votare în cadrul unui referendum constituţional, a declarat un oficial de la Ministerul de Interne, citat  de AFP.
   
În cartierul Imbaba, în nord-vestul capitalei egiptene, ferestrele tribunalului au fost sparte de suflul exploziei, iar faţada a fost puternic avariată, a constatat un jurnalist AFP. În vecinătate, un magazin a fost avariat, iar ferestrele unor imobile locuite au fost, de asemenea, sparte.
   
După explozie, zeci de persoane s-au adunat în faţa tribunalului, agitând fotografii cu generalul Abdel Fattah el-Sisi, vicepremier, ministru al Apărării, comandantul armatei, cel mai puternic om din ţară.
   
Atacurile s-au multiplicat în Egipt după destituirea de către armată, la începutul lui iulie, a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi.
   
După destituirea acestuia, autorităţile militare au însărcinat autorităţile interimare să efectueze o "tranziţie democratică", a cărei primă etapă este organizarea unui referendum asupra unei noi Constituţii.
   
Aproximativ 53 de milioane de egipteni sunt chemaţi la urne marţi şi miercuri, care pare să se transforme într-un adevărat plebiscit pentru generalul el-Sisi.

×
Subiecte în articol: atentat cu bomba explozie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close