Atentat cu bombă la Cairo, cu două ore înaintea începerii unui referendum constituţional

de A.M.P    |    14 Ian 2014   •   09:15
Atentat cu bombă la Cairo, cu două ore înaintea începerii unui referendum constituţional Foto: en.aswatmasriya.com

Un atentat cu o bombă artizanală a vizat marţi dimineaţa un tribunal de la Cairo, fără să provoace morţi sau răniţi, cu două ore înaintea deschiderii secţiilor de votare în cadrul unui referendum constituţional, a declarat un oficial de la Ministerul de Interne, citat  de AFP.
   
În cartierul Imbaba, în nord-vestul capitalei egiptene, ferestrele tribunalului au fost sparte de suflul exploziei, iar faţada a fost puternic avariată, a constatat un jurnalist AFP. În vecinătate, un magazin a fost avariat, iar ferestrele unor imobile locuite au fost, de asemenea, sparte.
   
După explozie, zeci de persoane s-au adunat în faţa tribunalului, agitând fotografii cu generalul Abdel Fattah el-Sisi, vicepremier, ministru al Apărării, comandantul armatei, cel mai puternic om din ţară.
   
Atacurile s-au multiplicat în Egipt după destituirea de către armată, la începutul lui iulie, a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi.
   
După destituirea acestuia, autorităţile militare au însărcinat autorităţile interimare să efectueze o "tranziţie democratică", a cărei primă etapă este organizarea unui referendum asupra unei noi Constituţii.
   
Aproximativ 53 de milioane de egipteni sunt chemaţi la urne marţi şi miercuri, care pare să se transforme într-un adevărat plebiscit pentru generalul el-Sisi.

x close