Antena 3 CNN Externe Atentat terorist. Zeci de generali ruși au fost uciși

Atentat terorist. Zeci de generali ruși au fost uciși

Atentat terorist. Zeci de generali ruși au fost uciși
25 Feb 2016   •   10:40

Zeci de generali ruși ar fi fost uciși în urma unui presupus atentat cu mașină-capcană care ar fi vizat o bază rusă în apropiere de orașul Latakia, în nord-vestul Siriei, a relatat miercuri publicația israeliană The Jerusalem Post, citând surse din cadrul rebelilor sirieni, scrie Agerpres.

 Atentatul, despre care s-a aflat abia miercuri, a avut loc duminică după-amiază și a fost comis, conform ziarului citat, de două facțiuni de opoziție — Ahrar al-Sham și mișcarea Bayan.

Potrivit biroului de presă al Ahrar al-Sham, cele două facțiuni, în coordonare cu jihadiști locali, care se infiltraseră pe teritoriul bazei militare ruse, au decis să comită atentatul după ce au observat o adunare de generali de rang înalt.

Gruparea Ahrar al-Sham susține că zeci de generali ruși au fost uciși și răniți în explozie.

Anunțul privind acest atac a fost amânat până miercuri pentru a se asigura că jihadiștii implicați în atac s-au întors în siguranță în teritoriile controlate de opoziție, scrie The Jerusalem Post, citând surse din cadrul facțiunilor amintite.

Baza militară rusă care a fost ținta atentatului cu mașina-capcană este considerată unul dintre cele mai importante centre militare ale forțelor rusești de pe coasta mediteraneană a Siriei, fiind situat la aproximativ 15 km de Latakia.

Atentatul a fost anunțat cu puțin timp înainte de intrarea în vigoare a armistițiului convenit între Rusia și SUA, programat să înceapă sâmbătă. Moscova și Washingtonul au indicat deja că încetarea ostilităților nu se extinde și asupra grupării Statul Islamic (SI) și a Frontului Al-Nosra, dar după acest atac Rusia ar putea adăuga pe această listă și Ahrar al-Sham, scrie The Jerusalem Post.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut deocamdată vreun comentariu cu privire la informațiile despre presupusul atentat.

×
Subiecte în articol: atentat masina capcana
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close