Antena 3 CNN Externe Au fost furate planurile de securitate pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Totul s-a întâmplat într-un tren

Au fost furate planurile de securitate pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Totul s-a întâmplat într-un tren

Planurile de securitate pentru Jocurile Olimpice de la Paris au fost furate, dintr-un tren staționat într-o gară din capitala Franței.

Au fost furate planurile de securitate pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Totul s-a întâmplat într-un tren
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    28 Feb 2024   •   09:50

O geantă a unui inginer din Primăria Parisului, în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate ale Poliţiei pentru Jocurile Olimpice de la Paris, a fost furată. 

Incidentul grav a avut loc într-un tren în Gara de Nord din Capitala Franţei, transmite AFP.

Inițial, inginerul a pus geanta în compartimentul de bagaje de deasupra scaunului său. Întrucât trenul său a avut întârziere, el a decis să schimbe trenul, moment în care a descoperit furtul.

Inginerul a declarat că laptopul său de lucru şi două stick-uri USB conţineau date sensibile, în special planurile Poliţiei municipale pentru securizarea Jocurilor Olimpice.

O anchetă este în curs de desfăşurare de către Poliţia Regională de Transport. Primăria Parisului nu a fost în măsură să comenteze imediat când a fost contactată de AFP.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vor începe pe 26 iulie.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close