Antena 3 CNN Externe Barack Obama a jucat golf în ziua înmormântării preşedintelui polonez

Barack Obama a jucat golf în ziua înmormântării preşedintelui polonez

Barack Obama a jucat golf în ziua înmormântării preşedintelui polonez
Sursa foto: Obama
19 Apr 2010   •   12:16

Anularea deplăsării în Polonia cu ocazia funeraliilor cuplului prezidenţial i-a permis lui Barack Obama să participe la o partidă de golf. Activitatea preşedintelui american a fost criticată de presa internaţională care este de părere că acesta nu ar fi trebuit să se afişeze într-o astfel de ipostază chiar în timpul înmormântării preşedintelui polonez.

Preşedintele SUA a anulat călătoria în Polonia, după ce norul de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan în Islanda a paralizat traficul aerian în Europa. Printre liderii care nu au putut participa la înmormântarea lui Lech Kaczynski şi a soţiei sale, Maria, se mai numără Nicolas Sarkozy şi cancelarul german, Angela Merkel, informează Washington Times.

Absenţa multor lideri mondiali de la funeraliile preşedintelui polonez Lech Kaczynski, din cauza închiderii spaţiului aerian polonez, nu a trecut neobservată. Preşedintele ceh Vaclav Klaus, cunoscut pentru atitudinea sa eurosceptică, a criticat sever absenţa de la Cracovia a celor mai înalte personalităţi ale Uniunii Europene. Klaus însuşi s-a deplasat la funeralii cu trenul şi maşina, asemenea altor şefi de stat şi de guvern. "Faptul că n-a venit nimeni de la Bruxelles mi se pare de neiertat. Se vede că toate vorbele mari despre unitatea europeană sunt doar vorbe şi nimic altceva" a spus Klaus.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama golf funeralii
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close