Barack Obama l-a nominalizat pe John Kerry pentru funcţia de secretar de stat

de M.Z.    |    21 Dec 2012   •   20:59
Barack Obama l-a nominalizat pe John Kerry pentru funcţia de secretar de stat Foto: Mediafax/AFP

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a nominalizat pe senatorul John Kerry pentru funcţia de secretar de stat, în locul lui Hillary Clinton, potrivit Mediafax. Barack Obama a făcut acest anunţ în cursul unei conferinţe de presă organizate la Casa Albă.

"Ştiu că veţi fi un formidabil secretar de stat", a declarat Obama alături de Kerry, remarcând că mandatele de senator de Massachusetts l-au pregătit pentru postul de şef al diplomaţiei americane.

Decizia lui Obama era aşteptată după ce ambasadoarea la ONU, Susan Rice, a anunţat săptămâna trecută că se retrage din cursa pentru funcţia de şef al Departamentului de Stat.

Candidat la alegerile prezidenţiale din 2004, pe care le-a pierdut în faţa lui George W. Bush, John Kerry, un veteran al războiului din Vietnam înainte de a deveni militant împotriva războiului, este senator de Massachusetts din 1985 şi tocmai a împlinit 69 de ani.

În calitate de şef al puternicei Comisii de Afaceri Externe din Senat, unde i-a succedat actualului vicepreşedinte Joe Biden, el are deja o experienţă solidă în domeniul diplomatic şi a fost emisarul lui Barack Obama în numeroase dosare sensibile, în special în cel privind relaţiile cu Pakistanul.


x close