Antena 3 CNN Externe Un bărbat a ajuns pe mâna poliţiştilor, după ce GPS-ul l-a condus greşit pentru 200 de kilometri

Un bărbat a ajuns pe mâna poliţiştilor, după ce GPS-ul l-a condus greşit pentru 200 de kilometri

Un şofer căutat de Poliţie a fost prins din greşeală, după ce GPS-ul l-a condus greşit pentru câteva sute de kilometri. Bărbatul conducea o dubă înmatriculată în România.

Un bărbat a ajuns pe mâna poliţiştilor, după ce GPS-ul l-a condus greşit pentru 200 de kilometri
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2023   •   11:15

Sistemul de navigație a devenit aplicaţia de bază folosită de şoferi atunci când pleacă la drum, mai ales dacă traseul le este străin. Cu doar un click, adaugi destinația la care dorești să ajungi, iar sistemul de navigație te va îndruma pe tot parcursul drumului. Tot ce contează este să scrii corect locaţia.

Un șofer care se afla în drum spre Norvegia prin Danemarca a fost îndrumat de sistemul de navigație cu 200 de kilometri mai spre est decât ar fi trebuit. Când polițiștii l-au oprit pe bărbatul de 35 de ani, de naționalitate turcă, s-a descoperit că bărbatul era căutat cu mandat de arestare.

Șoferul conducea o dubă cu numere de înmatriculare românești și o remorcă. Bărbatul a intenționa să ajungă cu feribotul în Danemarca. Dar, în loc să meargă la Puttgarden, aparatul de navigație l-a îndrumat către Putgarten, o comunitate de pe insula Rügen din Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Destinația indicată greşit de sistemul de navigare a dus la finalizarea prematură a călătoriei. După cum a anunțat Postul Federal de Poliție Stralsund într-un comunicat de presă, autorităţile l-au oprit pe bărbat lângă Bergen. Când l-au verificat pe șofer, polițiștii au descoperit că pe numele lui exista un mandat de arestare, emis de parchetul Memmingen pentru conducere fără permis.

Potrivit raportului, bărbatul a fost condamnat de tribunalul districtual Günzburg în aprilie 2023 la o amendă de 1.000 de euro sau 20 de zile de închisoare. Șoferul a reușit să plătească suma la fața locului și astfel să evite închisoarea. Dar oficialii au observat alte nereguli. Cu permisul de conducere prezentat de șofer, bărbatului i s-a permis să conducă doar duba, nu și remorca.

Citeşte şi: Județul din România în care poliţiştii vor folosi în trafic maşini neinscripţionate "pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere grave" 

Conform ştiridiaspora, a existat o suspiciune reînnoită de infracțiune pentru conducere fără permis. Au existat și discrepanțe cu numărul de înmatriculare al remorcii, care era fals.

Acum șoferul trebuie să răspundă și pentru fals de documente, folosire abuzivă a plăcuțelor de înmatriculare și conducere fără înmatriculare și asigurare. În cele din urmă, bărbatului i s-a interzis să-și continue călătoria.

×
Subiecte în articol: sofer GPS
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close