Antena 3 CNN Externe Bărbaţii apreciază jocurile pe calculator datorită ?nevoii primare de a cuceri?

Bărbaţii apreciază jocurile pe calculator datorită ?nevoii primare de a cuceri?

Bărbaţii apreciază jocurile pe calculator datorită ?nevoii primare de a cuceri?
27 Dec 2008   •   10:27

Pasiunea bărbaţilor pentru jocurile pe calculator vine dintr-o nevoie adând înrădăcinată de a cuceri, potrivit unei cercetări ştiinţifice. Jocurile activează o parte a creierului bărbaţilor care are legătură cu sentimentele de răsplată şi dependenţă. Cu cât elimină mai mulţi oponenţi şi înscriu mai multe puncte, cu atât mai mult devine regiunea mai stimulată.
În opoziţie, aceste părţi ale creierului femeii sunt mult mai puţin dispuse a fi stimulate de şedinţe de joc pe Sony PlayStation, Nintendo Wii sau Xbox, scrie The Telegraph.
Profesorul Allan Reiss de la Centrul de cercetare interdisciplinară a activităţii cerebrale de la Universitatea Stanford, care a condus cercetarea, a declarat că femeile înţeleg jocurile pe calculator la fel de bine ca brăbaţii, dar nu au aceeaşi nevoie neurologică de a câştiga.
?Aceste diferenţe de gen pot ajuta să explicăm de ce bărbaţii sunt mai atraşi de aceasta şi mai probabil să devină ?dependenţ? de jocuri video decât femeile?, declara specialistul. ?Cred că este corect să spun că masculii tind să fie mai teritoriali intrisec. Nu este nevoie de un geniu să vedem cine sunt cuceritorii şi tiranii speciei noastre- sunt masculii?.
Majoritatea jocurilor pe calculator care sunt populare sunt cele de genul teritorial sau agresive.
În acest studiu, publicaz în Revista de cercetare psihiatrică, cercetătorii au legat femeile şi bărbaţii la un scaner în timp ce jucau jocuri video, ce presupuneau cucerirea unor teritorii. După analiza datelor, aceştiau au descoperit că participanţii arătau actgivitate în zona cerebrală responsabilă pentru recompensă şi dependenţă. Activitatea era mult mai mare în cazul brăbaţilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: joc video
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close