Antena 3 CNN Externe Beppe Grillo cere să-i fie încredinţat postul de premier al Italiei

Beppe Grillo cere să-i fie încredinţat postul de premier al Italiei

Beppe Grillo cere să-i fie încredinţat postul de premier al Italiei
Sursa foto: Foto: realityshow.blogosfere.it
21 Mar 2013   •   14:37

Mişcarea Cinci Stele (M5S) a fostului umorist Beppe Grillo a revendicat joi, în faţa preşedintelui italian, postul de şef de guvern, pe motiv că a devenit, după ultimele alegeri legislative, "prima forţă politică din ţară prin numărul de voturi obţinute", informează AFP.
   
"Din această cauză, cerem în mod oficial un mandat pentru formarea Guvernului şi aplicarea programului nostru", a declarat pentru presă Roberta Lombardi, liderul deputaţilor M5S, în urma unei întâlniri cu preşedintele Giorgio Napolitano la care a participat Beppe Grillo.
   
M5S a obţinut cel mai mare număr de voturi în alegerile legislative de la 24-25 februarie, dar s-a clasat pe poziţia a treia ca forţă parlamentară, după coaliţiile de stânga a lui Pier Luigi Bersani şi de dreapra a lui Silvio Berlusconi.
   
Delegaţia M5S, din care a făcut parte Beppe Grillo, Lombardi şi Vito Crimi, liderul senatorilor din cadrul formaţiunii, s-a întâlnit cu Napolitano în cadrul consultărilor pe care şeful statului le poartă în vederea formării unui guvern.
   
Stânga lui Bersani dispune de majoritatea absolută în Camera Deputaţilor, dar nu şi în Senat, unde deţine doar o majoritate relativă.
   
Bersani a încercat, fără succes până în prezent, să obţină o susţinere din partea senatorilor M5S în vederea formării unei majorităţi absolute în Camera superioară.
   
Preşedintele Napolitano urmează să primească joi o delegaţie din partea Partidului Poporul Libertăţii (PdL) condus de Silvio Berlusconi, şi a aliatului acestuia, Liga Nordului.
   
Fostul premier italian, care a fost înlocuit în funcţie, în noiembrie, de Mario Monti, va conduce delegaţia şi va reprezenta Liga Nordului în faţa preşedintelui Republicii.
   
Silvio Berlusconi a propus din nou stângii, joi, crearea unei "mari coaliţii în interesul ţării".

   

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi Mario Monti
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close