Antena 3 CNN Externe Berlusconi: "Familia mea este persecutată aşa cum erau evreii pe vremea lui Hitler!"

Berlusconi: "Familia mea este persecutată aşa cum erau evreii pe vremea lui Hitler!"

Berlusconi: "Familia mea este persecutată aşa cum erau evreii pe vremea lui Hitler!"
07 Noi 2013   •   13:46

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, spune despre copiii săi că se simt persecutaţi, la fel cum se întâmpla cu familiile evreilor din regimul Germaniei naziste. Asta din cauză că magistraţii din peninsulă îl "hăituiesc" permanent, dorind eliminarea sa totală din viaţa politică.

Întrebat de Bruno Vespa, dacă unul dintre cei cinci copii ai săi i-a cerut să-şi vândă imperiul media şi să părăsească Italia pentru a scăpa de problemele cu legea, Berlusconi a răspuns pe un ton sobru: "Copiii mei se simt la fel ca familiile evreieşti din Germania, sub regimul lui Hitler. Sincer, consider că toată lumea este împotriva noastră".

Berlusconi, în vârstă de 77 de ani, a spus din nou că este nevinovat în mai multe dosare penale, instrumentate de magistraţii de stânga, în opinia sa.
El şi familia lui se numără printre primii 200 de miliardari din lume, cu o avere estimată la peste şase miliarde de euro.

Condamnarea pentru evaziune fiscală reprezintă o ameninţare serioasă la adresa carierei sale lungi din politică, el fiind în prezent suspendat din orice funcţie publică, chiar dacă, conform sondajelor, se bucură în continuare de susţinerea a milioane de italieni.
Berlusconi mai are un proces în care este acuzat că a plătit o minoră pentru a întreţine relaţii intime cu ea şi pentru abuz de putere, după ce a făcut presiuni ca aceasta să fie eliberată din arest, fiind acuzată de furt.

Il Cavaliere a ameninţat în repetate rânduri că-l va răsturna de la şefia guvernului italian, pe actualul premier de la Roma, Enrico Letta, dacă Senatul va vota excluderea din Parlament a magnatului media, în plenul din 27 noiembrie.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close