Antena 3 CNN Externe Au fost recuperate bijuteriile de peste 100 de milioane de euro furate dintr-un muzeu din Dresda, Germania

Au fost recuperate bijuteriile de peste 100 de milioane de euro furate dintr-un muzeu din Dresda, Germania

Bijuteriile furate dintr-o colecție istorică de artă din Germania, în 2019, au fost recuperate de polițiștii germani, fiind vorba despre bijuterii în valoare de peste 100 de milioane de euro.

Au fost recuperate bijuteriile de peste 100 de milioane de euro furate dintr-un muzeu din Dresda, Germania
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Dec 2022   •   16:10

Cele 31 de piese, inclusiv o stea a Ordinului Polonez Vulturul Alb și o rochie cu diamante, au fost furate, în 2019, din Dresda.

Obiectele prețioase au fost recuperate de anchetatorii din Berlin, acestea aparținând Muzeului Gruenes Gewoelbe.

Mai mult, bijuteriile au fost returnate în urma negocierilor dintre procurorii și avocații celor judecați pentru furt, oamenii legii fiind de părere că hoții au tăiat în avans o parte a grătarului ferestrei, astfel încât, în ziua spargerii, să poată intra cât mai repede în clădire.

În total, piesele furate dintr-una dintre cele mai mari colecţii de artă din Europa conţineau peste 4.300 de diamante, cu o valoare estimată la peste 113 milioane de euro (120 de milioane de dolari), notează Reuters.

De asemenea, anumite bijuterii încă lipsesc, fiind și cazul unui epolet pe care este montată o piatră preţioasă, cunoscută sub numele de Diamantul Alb de Dresda. 

×
Subiecte în articol: Germania Dresda bijuterii
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close