Antena 3 CNN Externe Bilanţul alunecării de teren din statul Washington a ajuns la un număr îngrijorător de morţi şi dispăruţi

Bilanţul alunecării de teren din statul Washington a ajuns la un număr îngrijorător de morţi şi dispăruţi

Bilanţul alunecării de teren din statul Washington a ajuns la un număr îngrijorător de morţi şi dispăruţi
24 Mar 2014   •   15:10

Cel puţin opt persoane au murit şi alte 18 sunt date dispărute după o alunecare de teren gigantică produsă în statul Washington (nord-vest), potrivit unui ultim bilanţ publicat în noaptea de duminică spre luni de autorităţile locale, relatează MEDIAFAX.
   
Cadavrele a cinci persoane au fost descoperite între dărâmăturile unei case, ridicând la opt numărul morţilor. Precedentul bilanţ era de trei morţi.
   
Echipele de salvare încercau să ajungă la eventualii supravieţuitori creându-şi drum de terecere printre copaci dezrădăcinaţi, pietre, dărâmături şi noroi, au anunţat poliţia şi pompierii.
   
"Tocmai am descoperit alte patru cadavre", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de pompieri Travis Hots. Anterior, fusese descoperit un al patrulea cadavru.
   
Cel puţin 18 persoane sunt în continuare date dispărute, a declarat un oficial local, fără a putea să ofere un bilanţ precis al persoanelor dispărute.
   
"Am mobilizat un număr maxim de echipe de salvare", a explicat duminică guvernatorul Jay Inslee în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că elicopterele şi aeroglisoarele s-au alăturat efoturilor echipelor de salvare. "Nu lipseşte nimic acestei operaţiuni de salvare", a adăugat el.
   
Căutările sunt extrem de delicate din cauza instabilităţii terenului, generând temeri privind o nouă alunecare de teren.
   
"Echipele de salvare au intrat efectiv în noroi până la piept", a povestit guvernatorul.
   
Opt persoane au fost evacuate şi internate în spitalele din jur. Printre răniţi se află un bebeluş în vârstă de şase luni, a anunţat pe Twitter purtătoarea de cuvânt a comitetului din Snohomish, Shari Ireton.
   
Locuitorii au fost avertizaţi de serviciile de salvare despre posibilitatea producerii unor alunecări de teren după ploile abundente din ultimele săptămâni. Duminică, autorităţile urmăreau îndeaproape nivelul unui râu în apropierea unui baraj situat nu departe de sat.
   
Serviciile de meteorologie prevedeau o acalmie duminică, urmând ca precipitaţiile să revină în cursul săptămânii.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close