Antena 3 CNN Externe Bill Clinton ar candida la prezidenţiale ... dar în Franţa sau Irlanda

Bill Clinton ar candida la prezidenţiale ... dar în Franţa sau Irlanda

Bill Clinton ar candida la prezidenţiale ... dar în Franţa sau Irlanda
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Sep 2012   •   20:19

Fostul preşedinte american Bill Clinton a declarat, miercuri, că se imaginează candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa sau Irlanda, recunoscând totuşi că franceza sa proastă nu i-ar permite să câştige în Hexagon, scrie AFP.

"Singurele două ţări în care m-aş putea prezenta pentru a fi ales la preşedinţie sunt Irlanda, dacă m-aş instala şi aş cumpăra o casă, deoarece aici aş putea candida graţie ascendenţei mele irlandeze", şi în Franţa "pentru că m-am născut în Arkansas, care face parte din teritoriile cedate când a fost vândută Louisiana" de către Franţa Statelor Unite în 1803, a explicat el.

"Orice persoană născută într-un loc din lume care a făcut parte din imperiul francez, dacă se instalează în Franţa şi trăieşte acolo şase luni şi vorbeşte franceză, poate candida la preşedinţia ţării", a continuat Clinton, în vârstă de 66 de ani, care a fost preşedintele Statelor Unite din 1993 până în 2001.

Un sondaj teoretic privind şansele sale de a câştiga cursa pentru palatul Elysée îl credita, în urmă cu câţiva ani, cu "rezultate bune", a subliniat el, în cadrul acestui interviu realizat cu ocazia reuniunii fundaţiei sale, Clinton Global Initiative, la New York.

"Şi mi-am spus: este foarte bine. Dar este mai bine decât aş putea face vreodată, deoarece odată ce vor auzi franceza mea proastă cu accent sudist, aş ajunge la procente cu adevărat mici şi într-o săptămână aş fi fript", a conchis democratul.
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close