Antena 3 CNN Externe Bill Clinton, din nou la Casa Albă, pentru a povesti experienţa de la Phenian

Bill Clinton, din nou la Casa Albă, pentru a povesti experienţa de la Phenian

Bill Clinton, din nou la Casa Albă, pentru a povesti experienţa de la Phenian
Sursa foto: bill clinton obama
19 Aug 2009   •   13:14

Liderul american Barack Obama a avut o întâlnire cu fostul preşedinte Bill Clinton pentru a afla detalii despre misiunea acestuia din urmă în Coreea de Nord pentru eliberarea jurnalistelor americane deţinute de acest stat.
Astfel, Clinton a oferit o imagine completă despre discuţiile sale cu liderul nord-coreean Kim Jong-Il.
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs a precizat că cei Clinton i-a informat pe Obama şi pe principalii consilieri pe probleme de politică externă şi informaţii, pentru ca ulterior cei doi lideri să mai discute jumătate de oră în biroul oval.
Obama i-a mulţumit lui Clinton în persoană pentru "efectuarea misiunii umanitare ce a dus la eliberarea celor doi cetăţeni americani reţinuţi de Coreea de Nord pentru peste patru luni," arăta Gibbs .
Casa Albă nu a mai oferit alte detalii despre misiunea lui Clinton pentru eliberarea jurnalistelor sau despre informaţiile aduse de acesta.
Gibbs a menţionat doar că Clinton a avut mai multe întâlniri cu oficiali de informaţii din SUA, nerăbdători să aibă date la prima mână despre sistemul intern al statului comunist.

Deşi nu a fost prezentă la întâlnirea de la Casa Albă din cauza unui program diferit, soţia lui Bill Clinton, secretarul american de stat, Hillary Clinton arăta că informaţiile aduse de soţul său sunt "extrem de binevenite" pentru a oferi o imagine a ceea ce se întâmplă în statul totalitar. Aceasta a precizat însă că poziţia administraţiei nu s-a schimat în privinţa programului nuclear.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close