Antena 3 Externe Britanicii au mai multă încredere în Wikipedia, decât în presa locală

Britanicii au mai multă încredere în Wikipedia, decât în presa locală

de G.C.P    |    11 Aug 2014   •   17:09
Britanicii au mai multă încredere în Wikipedia, decât în presa locală

Tot mai mulţi cetăţeni britanici au mai multă încredere în enciclopedia online Wikipedia, decât în organismele de presă locale, se arată într-un studiu social realizat săptămâna trecută, de către cei de de YouGov.

64% dintre persoanele intervievate susţin că au încredere deplină în postările de pe Wikipedia.
Într-un sondaj similar, efectuat anul trecut, 61% dintre britanici declarau că au încredere în jurnaliştii BBC. Potrivit aceluiaş sondaj, 55% dintre respondenţi au spus că se încred în politica editorială a celor de la ITV, cea mai veche televiziune comercială din Regat şi principalul competitor al celor de la BBC.

Mai puţin de jumătate dintre intervievaţi, aproape 45%, au încredere în publicaţiile "upmarket", cum ar fi The Times, The Telegraph şi The Guardian.
Doar 22% cred în rândurile ziarelor de tip "mid-market" (The Daily Mail sau The Daily Express), în vreme ce 13% sunt consumatori de presă tabloidă,  de genul celei practicată de The Sun sau The Daily Mirror.

Oricum, nu Wikipedia reprezintă sursa de informaţii cea mai căutată de către supuşii Reginei. Enciclopedia virtuală este depăşită de Encyclopaedia Britannica, cu 83% dintre preferinţele celor intervievaţi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close