Antena 3 CNN Externe Bronislaw Komorowski, învestit în funcţia de preşedinte al Poloniei

Bronislaw Komorowski, învestit în funcţia de preşedinte al Poloniei

Bronislaw Komorowski, învestit în funcţia de preşedinte al Poloniei
06 Aug 2010   •   13:35

Noul preşedinte al Poloniei, Bronislaw Komorowski a fost învestit vineri în această funcţie. Liberalul Komorowski a fost ales şef al statului la începutul lunii iulie. Asta după ce predecesorul său Lech Kaczynski a murit într-un accident de avion în Rusia, la Smolensk în luna aprilie.

Bronislaw Komorowski a câştigat alegerile cu peste 52 de procente în faţa lui Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al preşedintelui defunct. Komorowski a depus jurământul la Sejm, Camera Inferioară a Parlamentului polonez.

Bronislaw Komorowski este aliat al premierului pro-european Donald Tusk. Partidul său se numeşte "Platforma Civică". Komorowski a devenit al patrulea şef de stat al ţării de la căderea comunismului, urmându-le lui Lech Walesa, Aleksander Kwasniewski şi Lech Kaczynski.

Lech Kaczynski şi soţia sa Maria au murit în data de 10 aprilie alături de alte 94 de persoane, într-un accident aviatic în vestul Rusiei. În avion se aflau numeroşi oficiali polonezi de rang înalt. Până acum, nu a fost publicat rezultatul unei anchete în ceea ce priveşte accidentul de la Smolensk

Antena 3

×
Subiecte în articol: investire
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close