Bronislaw Komorowski, învestit în funcţia de preşedinte al Poloniei

06 Aug 2010   •   13:35
Bronislaw Komorowski, învestit în funcţia de preşedinte al Poloniei

Noul preşedinte al Poloniei, Bronislaw Komorowski a fost învestit vineri în această funcţie. Liberalul Komorowski a fost ales şef al statului la începutul lunii iulie. Asta după ce predecesorul său Lech Kaczynski a murit într-un accident de avion în Rusia, la Smolensk în luna aprilie.

Bronislaw Komorowski a câştigat alegerile cu peste 52 de procente în faţa lui Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al preşedintelui defunct. Komorowski a depus jurământul la Sejm, Camera Inferioară a Parlamentului polonez.

Bronislaw Komorowski este aliat al premierului pro-european Donald Tusk. Partidul său se numeşte "Platforma Civică". Komorowski a devenit al patrulea şef de stat al ţării de la căderea comunismului, urmându-le lui Lech Walesa, Aleksander Kwasniewski şi Lech Kaczynski.

Lech Kaczynski şi soţia sa Maria au murit în data de 10 aprilie alături de alte 94 de persoane, într-un accident aviatic în vestul Rusiei. În avion se aflau numeroşi oficiali polonezi de rang înalt. Până acum, nu a fost publicat rezultatul unei anchete în ceea ce priveşte accidentul de la Smolensk

Antena 3

x close