Antena 3 CNN Externe Autorii masacrelor din Bucha se întorc la locul faptei

Autorii masacrelor din Bucha se întorc la locul faptei

Militarii ruși care au participat la masacrarea populației civilie în împrejurimile Kievului plănuiesc să se întoarcă în Ucraina.

Autorii masacrelor din Bucha se întorc la locul faptei
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2022   •   14:45

Potrivit serviciilor ucrainene de informații, este vorba despre combatanții Armatei 1 Tancuri din Districtul militar Vest, unitatea militară nr. 52634 din Nijni Novgorod.

Pe site-ul guvernamental Agenției de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării a fost publicată lista cu numele și gradele a 52 de militari ruși din Brigada 96 de recunoaștere, începând cu comandantul de brigadă, colonelul Cințov Evgheni Alexandrovici.

Lista este precedată de un anunț cu următorul conținut: "Tine minte! Pentru atrocitățile comise împotriva populației civile din Ucraina, toți criminalii de război vor fi aduși în fața justiției și vor fi trași la răspundere."

Volodimir Zelenski a vizitat locul masacrelor

Sute de victime au fost descoperite în Bucha, în apropiere de Kiev, după retragerea rușilor.

Informațiile disponibile arată că este cel mai mare masacru de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, deși președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că în alte părți este posibil ca invadatorii să fi ucis și mai mulți civili.

De la apariția imaginilor din Bucha, mai multe organizații au început să documenteze faptele și au ajuns la concluzia că există dovezi clare de execuții în masă și violuri comise în perioada 27 februarie - 14 martie.

Cei care au supraviețuit au povestit că ocupanții au improvizat un punct de comandă în subsolul unui imobil, iar în încăperea alăturată ar fi împușcat civili.

Unele victime au fost descoperite cu mâinile legate la spate cu panglică albă - semn folosit de ucraineni ca să arate că sunt civili.

Urme ale crimelor comise cât timp zona a fost sub ocupația rușilor sunt aproape peste tot în împrejurimile Kievului.

În satul Motîjîn, a fost găsit o groapă comună în care a fost aruncată o întreagă familie.

Mama, Olga Sukhenko, era primărița localității. Alături de ea au fost aruncați în groapă tatăl, Igor, şi fiul, Alexandru.

Un al patrulea cadavru găsit în mormântul comun urma să fie identificat.

Autoritățile ucrainene susțin că victimele au fost torturate până la moarte.

×
Subiecte în articol: Bucha militari rusi
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close