Antena 3 CNN Externe Bulgaria, pedepsită din nou de ruși, după ce i-a fost tăiat gazul. Plata pensiilor, afectată

Bulgaria, pedepsită din nou de ruși, după ce i-a fost tăiat gazul. Plata pensiilor, afectată

Poşta bulgară, afectată de la jumătatea lunii aprilie de probleme informatice recurente, a fost ţinta unui atac de origine rusă.

Bulgaria, pedepsită din nou de ruși, după ce i-a fost tăiat gazul. Plata pensiilor, afectată
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2022   •   19:40

Anunțul a fost făcut marți de guvernul de la Sofia.

"Atacul cibernetic care perturbează serviciile poștale de la 16 aprilie poartă semnătura serviciilor ruse", a declarat vicepremierul Kalina Konstantinova.

Livrările în afara Bulgariei şi primirea de scrisori şi colete din străinătate, precum şi plata facturilor, au fost temporar blocate, ca şi plata pensiilor.

Există arhive care au fost pierdute pentru totdeauna, a indicat Vasilev Velicikov, expert în informatică, fără a furniza mai multe detalii privind natura acestor documente.

Programul informatic malițios, care a afectat mai întâi biroul central din Sofia înainte de a se răspândi în rețea, a fost conceput în așa fel încât să nu afecteze Rusia şi fostele republici sovietice, a explicat Velicikov.

Experți: "Atacurile se înmulțesc, pe fondul războiului din Ucraina"

În cadrul Poștei bulgare există peste 6.000 de computere, dintre care jumătate sunt vechi de mai bine de 15 ani şi sunt vulnerabile la astfel de atacuri în lipsa unor soluții antivirus adecvate.

Alte instituții publice din Bulgaria au fost victime ale atacurilor informatice, dar la o scară mai redusă, potrivit agenției naționale de securitate.

Experții atrag atenția asupra înmulțirii atacurilor cibernetice, menite să semene îngrijorare şi instabilitate, în contextul războiului din Ucraina.

În luna martie, Poșta greacă a fost afectată, și ea, de un atac cibernetic, care a dus la o suspendare temporară a unora dintre serviciile sale.

×
Subiecte în articol: Bulgaria atac informatic
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close