Antena 3 CNN Externe Parlamentarii vor fi obligați să se vaccineze, în Canada

Parlamentarii vor fi obligați să se vaccineze, în Canada

Parlamentarii canadieni vor fi obligați să se vaccineze. În caz contrar, aleșii nu vor putea intra în Camera Comunelor.

Parlamentarii vor fi obligați să se vaccineze, în Canada
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    20 Oct 2021   •   12:14

Noua regulă va intra în vigoare de la începutul lunii noiembrie. Anunțul a fost făcut de Anthony Rota, preşedintele forului, marți seara.

"Începând de luni, 22 noiembrie 2021, toată lumea trebuie să fie complet vaccinată împotriva COVID-19 pentru a putea intra în incinta Camerei Comunelor," a transmis parlamentarul canadian, printr-un comunicat, transmite AFP, miercuri, citată de Agerpres.

Măsura se va aplica tuturor parlamentarilor, dar și angajaţilor birourilor, jurnaliştilor, contractanţilor şi consultanţilor. În schimb, oamenilor care nu se pot vaccina din motive medicale le este permis accesul în baza unui test antigenic rapid COVID-19 cu rezultat negativ.

Parlamentul canadian este închis vizitatorilor și va rămâne așa. Obligativitatea purtării măștii de protecție a fost prelungită până la începutul anului 2022.

Cu aproximativ o lună în urmă, în Canada s-a derulat o campanie electorală în timpul căreia vaccinarea obligatorie a politicienilor a fost adusă în discuţie de mai multe ori. Demersul a fost susținut de premierul Justin Trudeau, care a anunțat că este de acord cu obligativitatea vaccinării pentru candidaţii liberali.

Ulterior, și alte partide politice s-au declarat în favoarea acestei măsuri. În schimb, Erin O'Toole, liderul Partidului Conservator, a refuzat să dezvăluie câți dintre membrii partidului s-au imunizat și nu a făcut din acest lucru un criteriu de selecţie a candidaţilor.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close