Antena 3 CNN Externe Cancelarul Olaf Scholz, întâlnire cu preşedintele Joe Biden la Washington

Cancelarul Olaf Scholz, întâlnire cu preşedintele Joe Biden la Washington

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a ajuns seara trecută la Washington și urmează să se întâlnească, astăzi, cu președintele american Joe Biden pentru discuții care se vor concentra pe războiul din Ucraina.

Cancelarul Olaf Scholz, întâlnire cu preşedintele Joe Biden la Washington
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / AA/ABACA |DPA Images / Kenneth K. Lam
de Ştefan Petrică    |    Claudiu Ştefan    |    03 Mar 2023   •   13:00

Cancelarul german Olaf Scholz a sosit ieri seară la Washington și urmează să se întâlnească astăzi atât cu președintele american Joe Biden pentru discuții care se vor concentra cel mai probabil pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

În mod neobișnuit, nu este prevăzută o conferință de presă după întâlnirea dintre cei doi lideri, iar Scholz nu a fost însoțit la bordul avionului nici de ziariști din Berlin și nici de reprezentanți ai mediului de afaceri.

Potrivit presei americane, Statele Unite vrea să ia pulsul aliaților apropiați în legătură cu posibilitatea de a impune sancțiuni Chinei în cazul în care aceasta a furnizează ajutor militar Rusiei în războiul din Ucraina.

Deși nici Washington și nici Berlinul nu au declarat că au dovezi în acest sens, Statele Unite monitorizează îndeaproape situația, potrivit oficialilor.

Citeşte şi: Joe Biden intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din 2024

O altă problemă care s-ar putea să fie pe ordinea de zi a discuțiilor dintre cei doi lideri este una care creează oarecare tensiuni între Washington și Berlin.

Este vorba despre cea a subvențiilor americane pentru tehnologiile verzi prin pachetul Inflation Reduction Act, despre care Germania afirmă că ar putea crea anumite dezavantaje companiilor sale.

Aceasta este a doua vizită a cancelarului german la Casa Albă în cele aproape 15 luni de când a devenit cancelar al Germaniei.

Prima a avut loc la începutul lunii februarie anul trecut și atunci s-a discutat foarte mult despre Ucraina.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close